Valuta i Frankrike

Frankrike

Euro används som valuta i Frankrike. Innan euron infördes år 2002 var Frankrikes valuta Franc. Frankrike använder sig av eurosedlar i sju olika valörer som är 5, 10, 20, 50, 100, 200 och 500 euro. Euromynten omfattar 1, 2, 5, 10, 20 och 50 cent samt 1 och 2 euros mynt. Eurokursen varierar från dag till dag så det är bra att kolla upp den aktuella kursen innan man åker. Bankomater finns i alla större städer och det kan vara lönt att göra uttag från bankomat för att få den bästa möjliga växelkursen utan extra växlingsavgifter.

Utländsk valuta går bra att växla i alla banker, växlingskontor samt i de större hotellen. Alla kända kreditkort som Visa, Amex, Eurocard och Mastercard accepteras i alla hotell, restauranger, butiker et. Bankerna i Frankrike har begränsade öppettider och har stängt under helgen så försäkra dig om att du har kontanter innan helgen såvida du inte vill göra uttag i bankomater som har öppet dygnet runt.

Det går även bra att använda sig av resecheckar som betalmedel i Frankrike men som i så många andra länder så är resecheckar påväg att försvinna.

Frankrikes huvudstad är Paris och andra större städer är Lyon, Marselle, Toulouse samt Lille. Frankrike är en året runt destination som tar emot turister från världen över i stort antal varje år. Paris hör till den absolut populäraste destinationen i Frankrike och är berömd för en mängd sevärdheter, god mat och fantastisk underhållning i olika former. Paris är ett perfekt ställe att spendera en långhelg i och hit går flyg från de flesta ställen i världen. Romantik, fantastisk mat och dryck samt förstklassig shopping hör definitivt ihop med Frankrike.

48 Hour sale Image Banner 300 x 250