1 =
5 =
10 =
25 =
50 =
100 =
1 =
5 =
10 =
25 =
50 =
100 =
KYD per 1 USD
Caymansk dollar
Caymansk dollar
KYD
Cent
CI$
Cayman Islands Monetary Authority - CIMA
www.cimoney.com.ky

Caymansk dollar - KYD

Caymanöarna är beläget i Karibiska havet och är en ögrupp som är ett brittisk utomeuropeisk territorium. Detta var tidigare en brittisk koloni och Caymanöarna består av tre öar i Västindien. På Caymanöarna använder man sig av caymansk dollar som valuta. Det riktiga namnet är Cayman Islands dollar och valutakoden för detta betalningsmedel är KYD. Tidigare använde man sig av den jamaicanska dollarn på Caymanöarna men bytte 1972, då Caymansk dollar infördes.

Det är banken Cayman Islands Monetary Authority med kortformen CIMA som ger ut den caymanska dollarn. Detta har de gjort ända sedan 1997 och har sitt huvudkontor på Grand Cayman som är Caymanöarnas största ö. Där ligger även Caymanöarnas huvudstad George Town. Den mest populära växelkursen från caymansk dollar är till USD dollar. Valutasymbolen för KYD är $. I dagsläget ligger den caymanska dollarn under en inflation på 1,20 %, vilket innebär att värdet på dollarn för nuvarande stiger.

De olika valörerna som finns för caymansk dollar är 1, 5, 10 och 25 cents. Det går 100 cents på en caymansk dollar. Sedlarna som man använder sig av är 1, 5, 10, 25, 50 och 100 KYD. Caymansk dollar har ingen fast växelkurs mot någon annan valuta. Detta innebär att den både kan stiga och sjunka hur som helst. 1 Cayman Islands Dollar har ett värde på 10.51 SEK. Detta innebär att den är högre än både Euron och den amerikanska dollarn. Det högsta värdet på en sedel i Caymanöarna är 100 KYD. Detta är 1050 svenska kronor.

Just nu ligger caymansk dollar något högre än vanligtvis och det ser ut som att den kommer att fortsätta stiga. Därför är detta en guldgruva för de som tycker om att handla med pengar. Det är alltså en investering att handla in caymansk dollar för att vänta på att den fortsätter stiga och sedan sälja.

Bild på Caymansk dollar sedel

Caymansk dollar

48 Hour sale Image Banner 300 x 250