1 =
5 =
10 =
25 =
50 =
100 =
1 =
5 =
10 =
25 =
50 =
100 =
WST per 1 USD
Samoa Tala
Samoa Tala
WST
sene
WS$
Central Bank of Samoa - CBS
www.cbs.gov.ws

Samoa Tala - WST

På den självständiga staten Samoa, som är beläget i Stilla havet, använder man valutan Samoa Tala som betalningsmedel. Valutakoden för Samoa Tala är WST. Denna valuta infördes 1967 och innan dess har man använt sig av nyzeeländsk dollar och samoiskt pund. Samoa Tala kan införskaffas hos exempelvis Central Bank of Samoa. Namnet Tala kommer från det tyska order taler då Samoa en gång i tiden var en tysk koloni.

Det är väldigt populärt att köpa och sälja Samoa Tala, då du har möjlighet att göra en rejäl vinst på detta. Om du köpa Samoa Tala när valutan har lågt värde och sedan säljer det när valutan har som högst värde, har du en chans att tjäna extra pengar. Det finns de som lever på att köpa och sälja valuta och denna valuta som inte är speciellt omdiskuterad är en av de som experterna siktar in sig på allra mest. Det är en dold guldgruva.

Givetvis finns det olika valörer för denna valuta. Mynten som existerar inom Samoa Tala är 1 Tala och under detta mynt finns underenheterna 1, 2, 5, 10, 20 och 50 sense. Givetvis finns det även sedlar och dessa finns i valörerna 2, 5, 10, 20, 50 samt 100 WST. 1 WST är värd 3.4 svenska kronor. Detta innebär att deras högsta sedel 100 WST är värd hela 342 svenska kronor. 1000 WST är alltså värt 3421 kronor i dagsläget. Det finns dock inga sedlar som är så pass höga.

Deras högst värda sedel är alltså relativt lågt värd i jämförelse med de svenska sedlarna, då den högsta sedeln är enbart är värd 342 svenska kronor.

Om du planerar att resa till Samoa bör du ha i åtanke att denna valuta går upp och ned. Du kan spara pengar på att köpa den när den ligger lågt samtidigt som det kan vara en fördel att hålla koll på värdet.

Bild på Samoa Tala sedel

Samoa Tala


48 Hour sale Image Banner 300 x 250