Valuta i Kenya

Kenya

Kenyansk Shilling används som valuta i Kenya. Den Kenyanska shillingen infördes år 1966 och resatte då den tidigare valutan som var den östafrikanska shillingen. Den Kenyanska shillingen finns i valörerna 10, 20, 50, 100, 200, 500 och 1000 KES sedlar samt i mynten 1, 2, 10, 20 och 40 shilling och 5, 10 och 50 cent.

Som resevaluta är det bästa att ha med sig USD i kontanter och då gärna i små valörer. Det mest accepterade kreditkortet är Visa som fungerar att använda på vissa utvalda ställen i Kenya. Mastercard och Amex fungerar sällan som betalmedel. Resecheckar blir oftast dyra att använda både som betalmedel samt att växla in på växlingskontor eller banker. De bästa resecheckarna att använda i Kenya är USD resecheckar. Eftersom USD rekommenderas som valuta då man åker till Kenya är det bra att kolla upp dollarkursen innan avresan till Afrika.

Bankomater är rätt så sällsynta i Kenya men finns i vissa städer. Kontantuttag kan göras med Visakort i de flesta bankomaterna. Uttagsavgift för kontantuttag i Kenya är vanligt, det kan även förekomma extra avgifter för betalning med Kredit- eller betalkort.

Nairobi är Kenyas huvudstad och andra större städer är Mombasa, Kisumu, Nakuru och Machakos. Kenya och övriga Afrika har stigit i popularitet under det senaste decenniet och turismen har ökat avsevärt i stora delar av Afrika. Kenya med dess vackra landskap och rika djurliv har blivit en spännande destination att besöka för att exempelvis ha möjlighet att åka på safari. Viss försiktighet krävs då man åker till Kenya angående såväl hygien, mat och säkerhet men det anses vara rätt så tryggt att åka till Kenya i dagsläget.

48 Hour sale Image Banner 300 x 250