Valuta i Kuwait

Kuwait

Kuwaitisk Dinar används som valuta i Kuwait. Dinar infördes som valuta i Kuwait år 1961 och ersatte då den tidigare valutan som var Gulf rupeen. Kuwaitisk dinar finns i valörerna ¼, ½, 1, 5, 10 och 20 KWD sedlar samt i mynten 1, 5, 10, 20, 50 och 100 fils.

De vanligaste internationella kredit- och bankkorten accepteras som betalmedel i Kuwait. Det finns dock mindre restauranger och affärer etc. som enbart accepterar kontanter i den lokala valutan. Därför är det trots allt alltid bra att ha tillgång till kontanter.

Bankomater finns i alla större samhällen, turistområden samt städer. Med bankkort som Visa och Mastercard går det oftast bara att göra kontantuttag från bankomaterna. Utländsk valuta och resecheckar kan växlas in på större hotell, flygplatsen, banker samt vid växlingskontor.

Öppettider för banker i Kuwait är vanligtvis söndag till torsdag 09.00 – 13.00.

Kuwait City är huvudstad i Kuwait och andra större städer är Dasmah, Farwaniyah, Fintas och Fuhayhil. Kuwait är nog inte det självklaraste resmålet för semestern men om du åker dit kolla upp valutakursen innan du åker och kom ihåg att tänka på säkerheten. Kuwait är ett rikt land på grund av landets enorma tillgång till olja. Dessvärre så har landet härjats av krig och konflikter och så turismen till Kuwait är inte stor.

48 Hour sale Image Banner 300 x 250