Valuta i Luxemburg

Luxenburg

Euro används som valuta i Luxemburg. Luxemburg Franc användes som valuta i Luxemburg fram till införandet av euron år 2002. Luxemburg använder sig av eurosedlar i sju olika valörer som är 5, 10, 20, 50, 100, 200 och 500 euro. Euromynten omfattar 1, 2, 5, 10, 20 och 50 cent samt 1 och 2 euros mynt. Euron påverkade inte Luxemburg i negativ bemärkelse som exempelvis medelhavsländerna eftersom Luxemburg har en stark ekonomi från tidigare och här råder även ett mecka för bankverksamhet. Det är vanligt med turism i landet men det är främst affärsmän som står för den största siffran för besökare av Luxemburg.

De vanligaste betal- och kreditkort som Visa, Mastercard, Amex, Eurocard och Diners card accepteras som betalmedel i de flesta affärerna, restaurangerna, hotellen etc. Det är dock bra att alltid ha med sig kontanter för säkerhetsskull. Resecheckar samt checkar överlag är begränsade i Luxemburg och rekommenderas inte. Om man vill använda sig av resecheckar i Luxemburg rekommenderas resecheckar utfärdade i euro. Vill du ha den aktuella eurokursen så kan du genast få reda på den med att kolla in den här på vår valutaomvandlare.

Öppettider för bankerna är måndag till fredag kl. 8.00 – 12.00 och 14.00 – 16.30. Utländsk valuta går bra att växla in hos alla banker samt växlingskontor.

Staden Luxemburg är huvudstad för Luxemburg och är den enda stora staden i det lilla landet. Resten av Luxemburg består av orter med små byar.

48 Hour sale Image Banner 300 x 250