Valuta i Tyskland

Tyskland

Euro används som valuta i Tyskland. Tidigare var valutan i Tyskland tysk Mark men euron infördes i landet i januari 1999. Västtyskland införde euron som valuta vid det återförenade Tyskalnd år 2002. Tyskland använder sig av eurosedlar i sju olika valörer som är 5, 10, 20, 50, 100, 200 och 500 euro. Euromynten omfattar 1, 2, 5, 10, 20 och 50 cent samt 1 och 2 euros mynt. Under de senaste åren har eurokursen varit en aningen ostabil pågrund av de många ekonomiska kriserna som rått såväl i Europa som ute i världen. De senaste året har dock euron stabiliserats rätt så bra men det lönar sig ändå att ha koll på valutakursen innan man skall växla till sig euro.

Alla större ställen i Tyskland accepterar de vanligaste kredit- och bankkorten. Besöker man mindre samhällen och byar ute på landsbygden är det klokast att även ha tillgång till kontanter. Utländsk valuta samt resecheckar går att växla in i alla banker och växlingskontor samt i vissa av de större hotellen. Euro resecheckar är de bästa att använda och växlas in i Tyskland. Öppettider för banker i Tyskland är måndag till fredag 08.00 – 16.00.

Tysklands huvudstad är Berlin och andra stora städer är Hamburg, Munchen, Köln och Frankfurt. Tyskland tar emot enorma mängder turister varje år från alla världens hörn. Det är oftast de större städerna i Tyskland som är populärast för turisterna att besöka. Tyskland är även ett centrum för affärer i Europa så affärsturismen är stor i landet.

48 Hour sale Image Banner 300 x 250