Taiwanesisk dollar (TWD) används som valuta i Taiwan

Omvandla TWD till SEK och få den aktuella valutakursen för Taiwanesisk dollar

Taiwanesisk dollar (TWD) eller Nya Taiwanesisk dollar NT$ används som valuta i Taiwan. Här kan du enkelt få aktuell växlingskurs genom att konvertera Taiwanesisk dollar (TWD) till svenska kronor (SEK).

EUREuro
SEKSvensk Krona
EUR
SEK

Snabbfakta om TWD

NamnTWD – Taiwanesisk dollar
ValutakodTWD
Mindre enhetfen
ValutasymbolNT$
CentralbankCentral Bank of the Republic of China / Zhōngyāng Yínháng - CBC

Vilken valuta används i Taiwan?

I Taiwan som är beläget i Asien så använder man sig av Nya Taiwanesisk dollar som valuta och som har valutakoden TWD. Taiwanesisk dollar har använts som valuta i Taiwan sedan år 1949 då inbördeskriget i december avslutades och därmed flyttade även Central Bank of the Republic of China till Taiwan och har varit ansvarig utgivare av den Taiwanesiska dollarn.

Taiwanesisk dollar - Allmänt & Historisk utveckling

Innan man införde den Nya Taiwanesiska dollarn använde man sig av den gamla Taiwanesiska dollarn som valuta i Taiwan. Den gamla dollarn användes enbart i tre år innan den byttes ut till den nya dollarn.

Den gamla Taiwanesiska dollarn tillkom år 1946 och innan dess hade man använt sig av den kinesiska yuan i Taiwan.

Den Nya Taiwanesiska dollarn har idag hög kurs och beräknas att fortsätta att stiga. Därför kan det vara en bra idé för investerare att köpa Taiwanesiska dollar för att sedan sälja dem igen när den är på topp, men innan dess att den Taiwanesiska dollarn har börjat sjunka igen. Många investerare ser detta som en guldgruva. Här finns mer information om valutahandel.

Valörer för Taiwanesiska dollarn

  • Mynt: 1, 5, 10, 20 och 50 dollar
  • Underenhet: 50 cents / jiao
  • Sedlar: 100, 200 TWD (används sällan idag), 500, 1000 och 2000 TWD (används sällan idag)

Mynten som används inom den Taiwanesiska dollarn är 1, 5, 10, 20 och 50 dollar. Det finns en underenhet till denna som är 50 cent, även kallat för jiao i dagligt tal. Sedlarna som man använder sig av är 100, 200, 500, 1000 samt 2000 TWD. Det är sällan man använder sig av 200 Taiwanesisk dollar sedeln idag, även om det inte är helt ovanligt. Den TWD sedel använder sig minst av är sedeln med ett värde på 2000 Taiwanesiska dollar. Denna sedel kan till och med ses som ovanlig.

Växelkurs Taiwanesiska dollarn till Svenska kronor

1000 Taiwanesiska dollar har ett värde av 273 svenska kronor och sedeln på 2000 dollar är värd 547.45 svenska kronor. 1 enda Taiwanesisk dollar är värd ungefär 0.27 svenska kronor och den lägsta valören på 50 cent är värd 14 svenska ören. Den svenska kronan ligger alltså förhållandevis högt till den Taiwanesiska dollarn. Du gör dock klokt i att växla dina pengar innan dess att du reser.

Bild på Taiwanesisk dollar sedel

Taiwanesisk 100 dollar sedel, valuta Taiwan