Bahamas valuta

Bahamansk dollar används som valuta på Bahamas. Läs mer här om Bahamas valuta som betalningsmedel samt hur du enklast växlar Bahamanska dollar, vilka andra betalmedel du kan använda på Bahamas samt här hittar du även den dagsaktuella valutakursen för BSD.
Bahamas valuta

Vilken valuta har Bahamas?

Bahamansk dollar används som den officiella valutan på Bahamas. Valutan infördes år 1966 och ersatte då det bahamanska pundet. Den Bahamanska dollarn finns i valörerna 1, 3, 5, 10, 20, 50 och 100 BSD sedlar samt mynt bestående av 1 och 2 dollar, 1, 5, 10, 25 och 50 cents. Valutan har en fast växelkurs till kursen 1 US dollar (1 BSD = USD).

Valutor och betalningsmedel som accepteras på Bahamas

US dollars, förutom den Bahamansk dollarn accepteras som kontantbetalning på de flesta ställen på Bahamas. Det säkraste betalsättet är kontanter men det går även att använda de vanligaste kreditkorten som Visa och Amex samt resecheckar. Detta gäller dock enbart de större ställen.

Samma regel gäller för bankomater som finns tillgängliga endast på större orter. Vid uttag med bankomatkort kan man räkna med en avgift på upp till 3 procent av summan av uttaget. Det går bra att köpa resecheckar på de flesta bankerna men det är bra att vara medveten om att en serviceavgift oftast tillkommer som varierar mellan 1% - 4%.

Hur mycket Bahamanska dollar får man då för sina svenska kronor? Använd gärna vår valutakonventerare för att få den exakta Bahamanska dollarkursen.

Öppettider för banker på Bahamas & övrigt

Öppettider för banker på Bahamas är generellt måndag till torsdag kl.09.30 – 15.00 och fredag kl. 09.30 – 16.30.

Bahamas huvudstad är Nassau. Andra större städer på Bahamas är Albert Town, Alice Town, Andros Town och Clarence Town.

Bahamas är destinationen som är perfekt för romantik, avkoppling och lata dagar på stranden. Bahamas har alltid varit en populär destination för bröllopsresor och som stopp där de stora kryssningsfartygen lägger till. Då vi tänker på den perfekta stranden med det där kristallklara vattnet och snövita sanden så är det bland annat Bahamas stränder vi drömmer om.