Valuta Brasilien

Brasilianska Real används som valuta i Brasilien. Läs mer här om Brasiliens valuta som betalningsmedel samt hur du enklast växlar Brasilianska Real, vilka andra betalmedel du kan använda i Brasilien samt här hittar du även den dagsaktuella valutakursen för BRL.

Brasilien valuta

Vilken valuta har Brasilien?

Brasilianska Real används som valuta i Brasilien. Real har används som valuta i Brasilien sedan år 1994 då den ersattes av den tidigare valutan som var Cruzeiro. Valörerna i den brasilianska Realen består av sedlarna 1, 2, 5, 10, 20, 50 och 100 BRL samt mynten 1 Real och 1, 5, 10, 25 och 50 centavos. För att få reda på hur mycket brasilianska Real du får för dina svenska kronor innan resan, kolla upp den dagsfärska brasilianska Realkursen på en gång!

Betalningsmedel & valutor som accepteras i Brasilien

Det bästa betalsättet är att använda sig av i Brasilien är kontanter. Ett begränsat antal kreditkort accepters och då är Visakort det som fungerar som bäst. Användning för exempelvis Mastercard är mycket begränsad i Brasilien. Det rekommenderas inte heller att betala med kreditkort, eftersom bedrägerier tyvärr förekommer rätt så ofta. Bankomater finns tillgängliga i städer och beroende på bank är max beloppet på uttag mellan 600 och 1000 Real. Kom även ihåg att extra uttagningsavgifter kan tillkomma för varje uttag så det är bättre att göra större uttag per gång.

Utländsk valuta och resecheckar går bra att växla in på växlingskontor, hotell och banker. Flygplatsernas växlingskontor har oftast inte fördelaktiga växlingskurser. Resecheckar ger också sämre växlingskurs än exempelvis kontanter i US-dollar.

Öppettider för banker i Brasilien & övrigt

Varken banker eller växlingskontor har öppet på söndagar. Öppettider för banker i Brasilien är vanligtvis måndag till fredag 11.00 – 14.00.

Brasiliens huvudstad är Brasilia och andra stora städer består av Sao Paulo, Rio de Janeiro och Salvador. Brasilien är ett fantastiskt land att besöka och hit åker mängdvis av turister varje år från världen över. Naturskönt landskap, fantastisk god mat och den livliga och passionerade atmosfären som landet har att erbjuda fängslar besökare att återvända hit gång efter gång.