Chile valuta

Chilensk peso används som valuta i Chile. Läs mer här om Chiles valuta som betalningsmedel samt hur du enklast växlar Chilensk peso, vilka andra betalmedel du kan använda i Chile samt här hittar du även den dagsaktuella valutakursen för Chilensk peso, CLP.

Chile, valuta

Vilken valuta har Chile?

Chilensk peso används som valuta i Chile. Peso infördes som valuta i Chile redan år 1817 men ersattes av Escudo 1960 för att sedan återinföras igen år 1975. Valutan Chilensk peso finns i valörerna 1000, 2000, 5000, 10.000 och 20.000 CLP sedlar samt i mynt 1, 5, 10, 50, 100 och 500 Peso.

Betalningsmedel och andra valutor som accepteras i Chile

Det bästa betalsättet i Chile är i form av kontanter men det går även att betala med vissa kreditkort som Visa, Mastercard, Diners och Amex på de flesta större hotellen och i somliga större affärer. Amerikanska dollar går att växla in på de flesta ställen. Man kan växla in utländsk valuta på flygplatsen, banken, växlingskontor och på de flesta större hotellen. Är du nyfiken på den Chilenska pesokursen så kan du enkelt och snabbt kolla upp den med vår valutaomvandlare.

Öppettider för banker i Chile & övrigt

Bankomater finns i de flesta städerna i Chile och man kan oftast göra uttag med bankkort som Visa och Mastercard. Det tillkommer oftast en avgift för uttag i bankomat i Chile. Resecheckar i Euro och US dollar accepteras oftast i Chile. Öppettider för banker i Chile är vanligtvis måndag till fredag kl. 09.00 – 21.00.

Santiago är Chiles huvudstad och andra större städer är Concepción och Vina del Mar som är Chiles största turiststad. Chile är ett populärt resmål för turister från världen över och även ett rätt så tryggt land att turista i.

Det är dock skäl att vara försiktig med sin värdesaker och med sunt förnuft och en viss försiktighet som gäller på de flesta semesterorterna så klarar man sig långt. Chile är ett naturskönt land med en mängd spännande sevärdheter och upplevelser man kan ta del av. Chiles stränder är perfekta för en avkopplande semester i solen vid havet.