Valuta i Indien

Indisk Rupee används som valuta i Indien. Den senaste versionen av rupie infördes år 1957. här hittar du även den dagsaktuella valutakursen för INR, information om andra betalmedel och valutor som kan användas i Indien samt hur du får den bästa växelkursen för Indisk rupie.

Valuta Indien, Taj Mahal, Indisk rupie

Vilken valuta har Indien?

Indisk Rupee används som valuta i Indien. Den senaste versionen av den indiska valutan, Rupee infördes år 1957. Indisk rupee finns i valörerna 5, 10, 20, 50, 100, 500 och 1000 INR sedlar samt i mynten 1, 2, 5 Rupee och 5, 10, 20, 25 och 50 paise.

Betalningsmedel och andra valutor som accepteras i Indien

Det bästa betalsättet som fungerar överallt i Indien är kontanter i den lokala valutan, Indisk Rupee. På vissa ställen i Indien kan man även använda sig av USD som betalmedel. Kreditkort som Visa och Mastercard accepteras som betalmedel i större städer och turistområden men användning av kreditkort är begränsad i Indien.

Det finns tillgång till bankomater i större städer i Indien men alla bankomater tar inte emot bankkort som Visa och Mastercard och accepterar enbart indiska bankkort. Aktuella kursen för Indisk Rupee är bara ett klick borta!

Växla Indiska rupie till bästa växlingskurs & Allmän info

Resecheckar går att använda i Indien men växlingsavgiften är oftast rätt så hög. Utländsk valuta och resecheckar går bra att växla in på växlingskontor och banker. Den bästa växelkursen för Indisk rupie får du genom att antingen ta ut pengar från bankomat med ett bankort som inte har höga avgifter för uttag utomlands eller genom att växla på lokalt växlingskontor.

Dessa kontor har dock som oftast inte den mest fördelaktiga växlingskursen. Bra att veta är att du inte kan växla till Indisk rupie innan resan eftersom det är olagligt att föra in Indiska rupie från utlandet.

De största städerna i Indien är Calcutta, Bombay och huvudstaden Delhi. Turismen i Indien ökar för varje år som går och är även en populär destination för svenskar. Indiens olika regioner skiljer sig åt rätt så mycket, allt från storstäder till landsbygd. Det är bra att komma ihåg innan man reser till Indien att vaccinera sig och vara extra försiktig med vad man äter. Det är vanligt att bli magsjuk första veckan i Indien så var beredd på detta. Var även noggrann med att förvara alla värdesaker på tryggt ställe. I övrigt är Indien ett spännande ställe att besöka med mängder av historia, kultur och genuin underbar Indisk mat.