Indonesien valuta

Indonesisk rupiah används som valuta i Indonesien. Läs mer här om Indonesien valuta som betalningsmedel samt hur du enklast växlar Indonesiska rupiah, vilka andra betalmedel du kan använda i Indonesien samt här hittar du även den dagsaktuella valutakursen för IDR, Indonesisk rupiah.

Indonesien, valuta, Ulun danu tempel

Vilken valuta har Indonesien?

Indonesisk rupiah används som valuta i Indonesien. Den Indonesiska valutan, Rupiah infördes år 1965 efter en devalvering av den tidigare rupiahn. Den indonesiska rupiahn finns i valörerna 1000, 5000, 10 000, 20 000, 50 000 och 100 000 IDR sedlar och mynten 100, 200, 500 och 1000 Rupiah. Underenheter används inte längre.

Betalningsmedel och andra valutor som accepteras i Indonesien

Kreditkort accepteras som betalmedel på de större ställen i Indonesien men man bör vara medveten om att kreditkortbedrägerier är vanliga där och att man skall ha full uppsikt över sitt kreditkort hela tiden. Det kreditkort som fungerar bäst i Indonesien är Visakort. Innan resan kan det vara bra att kolla upp den aktuella kursen för Indonesisk rupiah.

Växla Indonesisk rupiah till den bästa växlingskursen & allmän info

Det finns även bankomater i de mer tätbefolkade områden men en avgift dras som oftast vid vare uttag. Resecheckar går att använda som betalsätt och för att växlas in på turisttäta områden men även dessa kan tappa sitt värde rejält, på grund av höga växlingsavgifter. Utländsk valuta som exempelvis svenska kronor eller euro och resecheckar kan man växla in på flygplatser, växlingskontor och på banker i Indonesien. Kontantbetalning i Rupiah är det bästa betalsättet i Indonesien om man vill vara på säkra sidan.

Huvudstaden i Indonesien är Jakarta och andra större städer är Surabaya, Bekasi, Medan och Bandung. Indonesien och då speciellt Bali är ett välkänt och kärt ställe att åka till under de kallaste vintermånaderna för sol, strand och bad. I Indonesien är prisnivån låg i jämförelse med många andra platser så här finns det verkligen tillfälle att lyxa till det lite extra. Bali har ett stort antal med lyxiga hotell där man kan bo för ett riktigt bra pris under sin vistelse i Indonesien. Indonesien är känd för gästvänlighet i hög grad, god stark mat och natursköna landskap.

En viss försiktighet krävs dock när man vistas i Indonesien gällande mat och säkerhet. Det är även vanligt med olika typer av naturkatastrofer som jordbävningar, vulkanutbrott och tsunamis i Indonesien som gör att det inte är helt riskfritt att åka till landet.