Valuta Island

Isländsk Krona används som valuta på Island. Läs mer här om Islands valuta som betalningsmedel samt hur du enklast växlar Isländsk Krona, vilka andra betalmedel du kan använda på Island samt här hittar du även den dagsaktuella valutakursen för ISK, Isländsk krona.

Island, valuta, Isländsk krona, vacker natur

Vilken valuta har Island?

Isländsk Krona används som valuta på Island. Den isländska kronan infördes som valuta på Island år 1885, då den ersatte den tidigare valutan Danska Kronan. Den isländska kronan finns i valörerna 500, 1000, 2000 och 5000 ISK sedlar samt i mynten 1, 5, 10, 50 och 100 kronur. Underenheter används inte längre på Island. Aktuella valutakursen för Isländsk krona får det enkelt fram med vår valutaomvandlare.

Växla till Isländsk krona - Betalningsmedel och andra valutor som accepteras på Island

De vanligaste kreditkorten som Visa, Amex, Mastercard och Diners fungerar som betalmedel på Island. Det finns bankomater på de mer tätbefolkade områden där det går bra att göra kontantuttag med dessa ovan nämnda bankkort. Det går bra att använda sig av resecheckar på Island. Resecheckar samt utländsk valuta som exempelvis euro går bra att växla in på växlingskontor, på flygplatsen samt i banker på Island.

Öppettider för banker på Island & Allmän info

Öppettider för banker på Island är vanligtvis måndag till fredag 09.15 – 16.00.

Huvudstaden på Island är Reykjavik och andra större städer innefattar Akureyri, Husavik, Egilsstaoir och Vik.

Island är sagolikt vackert med dess unika landskap och turismen blommar verkligen på denna ståtliga ö. För det mesta är det rätt så kyligt klimat på Island men under sommarmånaderna kan klimatet vara skonsammare. Även om Island inte hör till de varmaste destinationerna är det värt att besöka detta fantastiska land ändå.

Det är inte många platser i världen där du kan se glaciärer, bada i varma källor och uppleva pysande vulkaner. Islands befolkning förstår sig verkligen på gästvänlighet och här kan du verkligen känna dig välkommen som besökare. För den äventyrlige och naturälskande turisten som vill uppleva en magisk naturupplevelse är Island verkligen det perfekta valet!