Japan valuta

Japanska Yen används som valuta i Japan. Läs mer här om Japans valuta som betalningsmedel samt hur du enklast växlar Japanska Yen, vilka andra betalmedel du kan använda i Japan samt här hittar du även den dagsaktuella valutakursen för JPY.

Japan, valuta, vacker natur

Vilken valuta har Japan?

Japanska Yen används som valuta i Japan. Valutan Yen infördes i Japan år 1871. Japanska Yen finns i valörerna 1000, 2000, 5000 och 10 000 sedlar samt mynt i valörerna 1, 5, 10, 50, 100 och 500 Yen. Japanska Yen är en världsvaluta och en av de främsta valutorna för valutahandel.

Valutaväxling & Betalningsmedel och andra valutor som accepteras i Japan

Kreditkort som Mastercard, Amex, Diners club, Visa och andra kända kreditkort accepteras nästan över allt i Japan. Det är ändå bra att alltid ha tillgång till kontanter ut i fall att kreditkort inte accepteras som betalsätt på alla ställen.

Det finns relativt gott om bankomater eller ATM automater i Japan där det går bra att göra kontantuttag med ovan nämnda bankkort. Bra att vara medveten är dock att de flesta ATM automaterna i Japan är enbart öppna under banktiderna. Det är även troligt att en avgift dras för varje enskilt uttag av kontanter.

Det går bra att använda sig av resecheckar i Japan. Utländsk valuta som exempelvis US dollar samt resecheckar går bra att växla in på större hotell, banker, flygplatsen samt på växlingskontor.

Öppettider för banker i Japan & Allmän info

Öppettider för banker i Japan är vanligtvis måndag till fredag kl. 09.00 – 15.00 samt lördag 09.00 – 12.00.

Huvudstad i Japan är Tokyo och andra stora städer i Japan är Yokohama, Osaka, Sapporo och Nagoya.

Turismen till Japan ökar för varje år som går och anses vara ett unikt ställe att besöka. Kulturen är väldigt annorlunda från den vi är vana med och det kan vara oerhört intressant att besöka landet för att få uppleva något helt annorlunda från vad man är van vid. Japan är känt för att dess fantastiska matkultur och vackra landskap. Prisnivån är rätt så hög i Japan så det gäller att ha en stabil budget då man besöker landet. Tokyo anses vara en av världens dyraste städer att leva i.