Valuta Kuwait

Kuwaitisk Dinar används som valuta i Kuwait. Läs mer här om Kuwaits valuta som betalningsmedel samt hur du enklast växlar Kuwaitiska Dinar, vilka andra betalmedel du kan använda i Kuwait samt här hittar du även den dagsaktuella valutakursen för KWD, Kuwaitisk Dinar.
Kuwait, valuta, Dinar

Vilken valuta har Kuwait?

Kuwaitisk Dinar används som valuta i Kuwait. Kuwaitiska Dinar infördes som valuta i Kuwait år 1961 och ersatte då den tidigare valutan som var Gulf rupeen. Kuwaitisk dinar finns i valörerna ¼, ½, 1, 5, 10 och 20 KWD sedlar samt i mynten 1, 5, 10, 20, 50 och 100 fils.

Växla till Dinar & Betalningsmedel och andra valutor som accepteras i Kuwait

De vanligaste internationella kredit- och bankkorten accepteras som betalmedel i Kuwait. Det finns dock mindre restauranger och affärer etc. som enbart accepterar kontanter i den lokala valutan. Därför är det trots allt alltid bra att ha tillgång till kontanter.

Bankomater finns i alla större samhällen, turistområden samt städer. Med bankkort som Visa och Mastercard går det oftast bara att göra kontantuttag från bankomaterna. Utländsk valuta som exempelvis euro och resecheckar kan växlas in på större hotell, flygplatsen, banker samt vid växlingskontor.

Öppettider för banker i Kuwait & Almmän information

Öppettider för banker i Kuwait är vanligtvis söndag till torsdag 09.00 – 13.00.

Kuwait City är huvudstad i Kuwait och andra större städer är Dasmah, Farwaniyah, Fintas och Fuhayhil. Kuwait är nog inte det självklaraste resmålet för semestern men om du åker dit kolla upp valutakursen innan du åker och kom ihåg att tänka på säkerheten.

Kuwait är ett rikt land på grund av landets enorma tillgång till olja. Dessvärre så har landet härjats av krig och konflikter och så turismen till Kuwait är inte stor.