Valuta Luxemburg

Euro används som valuta i Luxemburg. Läs mer här om Luxemburgs valuta som betalningsmedel samt hur du enklast växlar euro, vilka andra betalmedel du kan använda i Luxemburg samt här hittar du även den dagsaktuella valutakursen för EUR.
Luxemburg, valuta, euro, hus

Vilken valuta har Luxemburg?

Euro används som valuta i Luxemburg. Luxemburg Franc användes som valuta i Luxemburg fram till införandet av euron år 2002. Luxemburg använder sig av eurosedlar i sju olika valörer som är 5, 10, 20, 50, 100, 200 och 500 euro. Euromynten omfattar 1, 2, 5, 10, 20 och 50 cent samt 1 och 2 euros mynt.

Växla till euro i Luxemburg & Betalningsmedel och andra valutor som accepteras

De vanligaste betal- och kreditkort som Visa, Mastercard, Amex, Eurocard och Diners card accepteras som betalmedel i de flesta affärerna, restaurangerna, hotellen etc. Det är dock bra att alltid ha med sig kontanter för säkerhetsskull. Resecheckar samt checkar överlag är begränsade i Luxemburg och rekommenderas inte.

Om man vill använda sig av resecheckar i Luxemburg rekommenderas resecheckar utfärdade i euro. Vill du ha den aktuella eurokursen så kan du genast få reda på den med att kolla in den här på vår valutaomvandlare.

Öppettider för banker i Luxemburg & allmän information

Öppettider för bankerna är måndag till fredag kl. 8.00 – 12.00 och 14.00 – 16.30. Utländsk valuta går bra att växla in hos alla banker samt växlingskontor.

Euron påverkade inte Luxemburg i negativ bemärkelse som exempelvis medelhavsländerna eftersom Luxemburg har en stark ekonomi från tidigare och här råder även ett mecka för bankverksamhet. Det är vanligt med turism i landet men det är främst affärsmän som står för den största siffran för besökare av Luxemburg.

Staden Luxemburg är huvudstad för Luxemburg och är den enda stora staden i det lilla landet. Resten av Luxemburg består av orter med små byar.