Valuta i Malaysia

Ringgit används som valuta i Malaysia. Läs mer här om Malaysias valuta som betalningsmedel samt hur du enklast växlar Malayiska Ringgit, vilka andra betalmedel du kan använda i Malaysia samt här hittar du även den dagsaktuella valutakursen för MYR, Malaysisk Ringgit.
Malaysia, Borneo, orangutanger, valuta, ringgit

Vilken valuta har Malaysia?

Ringgit används som valuta i Malaysia. Ringgit infördes som valuta i Malaysia år 1967 och resatte då de tidigare valutorna Malaya och British Borneo dollarn. Den malaysiska valutan kallas ofta även malaysisk dollar av lokalbefolkningen. Ringgit finns i valörerna 1, 2, 5, 10, 50 och 100 MYR sedlar samt i mynten 1, 5, 10, 20 och 50 sen.

Växla till ringgit & Betalningsmedel och andra valutor som accepteras i Malaysia

Ringgit i kontanter är det bästa betalsättet i Malaysia. Betal- och kreditkort som Visa, Mastercard och Amex accepteras som betalmedel på de större hotellen, restaurangerna, affärerna och turistområden.

I de större städerna och samhällen samt på vissa öar i Malaysia finns det även gott om bankomater. Alla bankomater accepterar inte utländska kort men Visa bankkort brukar fungera i de flesta bankomaterna. Kontantuttag kan göras dygnet runt och en avgift dras som oftast vid varje uttag.

Även resecheckar accepteras som betalmedel på vissa ställen, oftast större hotell och kan även växlas in på växlingskontor, hotell, flygplatser och banker. Dagsfärsk valutakurs för Ringgit kan du enkelt kolla upp med vår valutaomvandlare.

Öppettider för banker i Malaysia & Allmän information

Öppettider för banker i Malaysia varierar rätt så mycket men är vanligtvis måndag till fredag kl. 09.15 – 16.00.

Malaysias huvudstad är Kuala Lumpur och andra stora städer är Kota Kinabalu, Ipoh, Johor och George Town.

Malaysia med dess varierande natursköna landskap, låga prisnivå och fantastiskt goda mat är ett mycket populärt resmål för turister världen över.

I Malaysia kan man uppleva allt från livliga städer med fantastisk shopping till tät djungel med rikt växt- och djurliv och att inte glömma, de otroligt vackra stränder man hittar på Malaysias alla öar.

Tidigare var Thailand mycket mer intressant för svenska resenärer än Malaysia men i dagsläget har Malaysia knappat upp rejält mot Thailand. Prisnivån i landet är fördelaktigt och gör att både boende samt shopping är mycket prisvärt.