Valuta Mexiko

Mexikansk peso är valutan som användes i Mexiko. Den Mexikanska peson infördes som valuta år 1993 och ersatte då den tidigare mexikanska peson. Läs mer här om Mexikos valuta som betalningsmedel samt hur du enklast växlar Mexikanska peso, vilka andra betalmedel du kan använda i Mexiko samt här hittar du även den dagsaktuella valutakursen för MXN, Mexikansk peso .
Mexiko, valuta, peso

Vilken valuta har Mexiko?

Mexikansk peso är den officiella valutan som använder i Mexsiko i Nordamerika. Den Mexikanska peson infördes som valuta 1993 och ersatte då den tidigare mexikanska peson valutan som har funnits sedan 1535 i olika varianter. Den Mexikanska peson används fortfarande idag i olika delar av Nordamerika som idag hör till USA och har USD som officiell valuta.

Den Mexikanska peson finns i valörerna 1,2,5 och 10 pesos mynt samt i underheterna 5,10, 20 och 50 cenatavos. Sedlarna består av valörerna 20,50,100,200,500 och 1000 MXN. Dagen Mexikanska pesokurs hittar du enbart ett klick bort.

Växla till peso & Betalningsmedel och andra valutor som accepteras i Mexiko

Internationella Betal- och kreditkort som Visa, Mastercard och (Amex, ytterst sällan) accepteras som betalmedel på de större hotellen, restaurangerna, affärerna och turistområden i Mexiko.

Det finns bankomater på turisttäta ställen samt i större städer där det går bra att göra uttag mot en eventuell avgift. Alla bankomater accepterar inte utländska kort men Visa bankkort brukar fungera i de flesta bankomaterna. Kontantuttag kan göras dygnet runt. Det går även alldeles utmärkt att använda US Dollars som betalmedel i Mexiko.

Det går i allmänhet bra att använda Kredit- och betalkort som VISA på hotell, i större affärer och restauranger men det bästa och säkraste alternativet är alltid kontanter ändå.

Uttag i bankomat för bättre växlingskurs av peso

För valutaväxling till den lokala valutan går det att besöka växlingskontor eller göra kontantuttag i bankomat. Vissa av de större hotellen har även växlingstjänst till förfogande. Resecheckar utfärdade i USD går också att använda i Mexiko.

Speciellt under de kallaste månaderna i Sverige så är Mexiko en favorit att åka till för en avkopplande semester. Mexiko har helt magiskt vackert landskap och stränder med kristallklart vatten och snövit sand.

Det finns en mängd sevärdheter att utforska och njuta av i landet och det blir sällan tråkigt i Mexiko. Då man åker till Mexiko så gäller dock att ta sunt förnuft till fånga och tänka på sin säkerhet. I vissa områden i Mexiko råder en hög kriminalitet och det är därför alltid viktigt att ta det säkra för det osäkra och att vara uppmärksam och hålla noga koll på sina värdesaker.