Valuta Nederländerna

Euro används som valuta i Nederländerna. Den tidigare valutan för Nederländerna, innan euron infördes 1 januari år 1999, var Nederländsk Gulden. Läs mer här om Nederländernas valuta som betalningsmedel samt hur du enklast växlar till euro, vilka andra betalmedel du kan använda i Nederländerna samt här hittar du även den dagsaktuella eurokursen.

Nederländerna, fyr, valuta, euro

Vilken valuta används i Nederländerna?

Euro används som valuta i Nederländerna. Den tidigare valutan för Nederländerna, innan euron infördes 1 januari 1999, var Nederländsk Gulden. Nederländerna använder sig av eurosedlar i sju olika valörer som är 5, 10, 20, 50, 100, 200 och 500 euro. Euromynten omfattar 1, 2, 5, 10, 20 och 50 cent samt 1 och 2 euros mynt. Den dagsfärska eurokursen går bra att kolla upp med vår valutakonventerare, för att få exakt information om hur mycket euron du får för dina svenska kronor.

Växla till euro i Nederländerna & Betalningsmedel och andra valutor som accepteras

En del restauranger och affärer accepterar inte kreditkort som betalmedel i Nederländerna men de flesta ställen accepterar de vanligaste betal- och kreditkorten som Visa, Mastercard, Amex, Eurocard samt Diners. Det är dock tryggast att alltid ha med sig kontanter för att vara på säkra sidan. Det finns gott om bankomater i Nederländernas större städer.

Utländsk valuta samt resecheckar går bra att växla in i bankerna samt på växlingskontor. Euro resecheckar accepteras som betalmedel på de flesta större ställen.

Öppettider för banker i Nederländerna & allmän information

Öppettider för bankerna är vanligtvis måndag till fredag kl. 09.00 – 17.00. Bankomater finns att tillgå nästan överallt så kontantuttag går bra att göra dygnet runt.

Amsterdam är Nederländernas huvudstad och även hela landets största stad. Andra större städer i Nederländerna utgörs av Rotterdam, Den Haag, Utrecht samt Eindhoven. Turismen är stor i Nederländerna speciellt under våren och sommaren då tulpanerna står i blom. Amsterdam är en populär destination för att uppleva historia och kultur samt en mängd olika evenemang som anordnas i staden.