1 =
5 =
10 =
25 =
50 =
100 =
1 =
5 =
10 =
25 =
50 =
100 =
FJD per 1 USD
Fijidollar
Fijidollar
FJD
Cent
FJ$
Reserve Bank of Fiji - RBF
www.reservebank.gov.fj

Fijidollar - FJD

Fiji är en östat som är belägen i Stilla Havet. Det officiella namnet för Fiji är republiken Fijiöarna och landet har nästan en miljon invånare. Man använder sig av Fijidollar på Fijiöarna. Valutasymbolen för Fijidollar är $, det vill säga det vanliga dollartecknet och valutakoden är FJD. Man införde Fijidollar år 1969 och de ersatte då det tidigare Fijianska Pundet som dessförinnan ersatte det Brittiska Pundet.

I sex år under 1800-talet hette valutan även dollar.

Det är Reserve Bank of Fiji med kortform RBF som ger ut Fijidollar. Banken grundades år 1983 och har sitt huvudkontor på Suva som inte enbart är huvudstaden på Fijiöarna utan även är landets största stad. Reserve Bank of Fiji är de enda som har rätt att ge ut Fijidollarn. Om du planerar att resa till Fiji gör du klokt i att växla pengar före avresan. På så sätt undviker du onödiga avgifter från lokalbankerna på Fiji.

Sedlar och mynt

De olika mynt som man använder sig av inom Fijidollar är 1, 2, 5, 10, 20 samt 50 cents. 1 dollar har ett värde av 100 cents. Singularformen för cents är cent. Man använder sig även av 1 dollar som mynt. Sedlarna som man använder sig av är 2, 5, 10, 20, 50 och 100 dollar. 1 Cent är värt 4 öre när man konverterar den till svenska kronor. 1 Fijidollar har ett värde av 4 kronor och 8 öre och 100 dollarsedeln, som är Fijiöarnas högsta sedel, är värd 408 SEK.

Du kan leva och bo billigt om du reser till Fijiöarna, så länge du undviker de vanligaste turistfällorna såsom restauranger kring turistgator och svarttaxi. Denna valuta är populär att handla med just nu då den har sjunkit. Om du är valutahandlare bör du följa Fijidollarn. När denna valuta sedan kommer att ställas inför inflation, kan man tjäna mycket pengar på att sälja den.

Bild på Fijidollar sedel

Fijidollar

48 Hour sale Image Banner 300 x 250