1 =
5 =
10 =
25 =
50 =
100 =
1 =
5 =
10 =
25 =
50 =
100 =
GMD per 1 USD
Gambiansk dalasi
Gambiansk dalasi
GMD
bututs
D
Central Bank of The Gambia - CBG
www.cbg.gm

Gambisk dalasi - GMD

Gambia är en republik som ligger i Västafrika nära Atlanten. Landet gränsar till Senegal och är den minsta staten som ligger i Afrika. Det bor nästan 2 miljoner människor i Gambia och man använder sig av gambisk dalasi som valuta. Valutakoden för gambisk dalasI är GMD.

Innan man införde gambisk dalasi 1971 så använde man sig av det gambiska pundet. Det är Central Bank of Gambia som grundades i kombination med att man införde gambisk dalasi 1971. Banken förkortas CBG och har sitt huvudkontor i Banjul som även är huvudstad i Gambia. Afrika överlag har blivit en populär destination för turister. Om du planerar att resa till Gambia så gör du klokt i att undvika de turistfällor som finns. Landet är överlag billigt att bo i och leva i med svensk ekonomi men då de får stor näring från turismen kan det bli en väldigt dyr historia att till exempel äta på restaurang.

Det finns olika valörer för gambisk dalasi. Bland annat så har man bututs, det går 100 bututs på en dalasi. De bututs som finns är 1, 5, 10, 25 och 50 bututs. 1 Dalasi finns även som mynt. Därefter använder man sig av sedlar som kallas för GMD eller Dalasi. Dessa finns i valörerna 5, 10, 25, 50 och 100 GMD. 1 GMD har ett värde av 22 öre när den konverteras till SEK. 100 GMD som är Gambisk dalasis högsta valuta har enbart ett värde av 21.65 kronor i och med dagens kurs. 10 GMD är värt cirka 2 SEK.

Gambiansk dalasi lider idag av en inflation på 5.6 procent, detta är väldigt högt och beräknas att stiga ännu mer. Därför är det ett utmärkt tillfälle för valutahandlare att investera i GMD för att senare sälja valutan när den är som högst. Frågan är dock om den kommer sjunka eller reformeras.

Bild på Gambiansk dalasi valörer


gambisk dalasi

48 Hour sale Image Banner 300 x 250