1 =
5 =
10 =
25 =
50 =
100 =
1 =
5 =
10 =
25 =
50 =
100 =
VEF per 1 USD
Venezuelanskt Bolivar Fuerte
Venezuelanskt Bolivar Fuerte
VEF
centimo
bolo(s), luca(s), real(es)
Bs. F
Banco Central de Venezuela - BCV
www.bcv.org.ve

Venezuelanskt Bolivar Fuerte - VEF

I Venezuela använder man sig av Venezuelansk Bolivar Fuerte som betalningsmedel. Valutakoden för Venezuelanskt Bolivar Fuerte är VEF och valutasymbolen är Bs. Venezuela är beläget i norra Sydamerika och är en stat som gränsar till Brasilien.

I dagligt tal när man refererar till valutan säger man enbart Bolivar. Man införde valutan 2008, vilket innebär att den är relativt ny och inte har funnits med under ett längre tag. Valutan fick sitt namn efter den tidigare Bolivar som infördes 1879. Den i sin tur fick sitt namn efter Simon Bolivar.

Det är Banco Central de Venezuela som ger ut valutan. Kortnamn för Banco Central de Venezuela är BCV. Banken ombildades 1999 och huvudkontoret ligger i Caracas. Om du planerar att göra en resa till Venezuela som turist bör du växla på hemmaplan. Detta är på grund av att de lokala bankerna kan ta ut en hög växlingsavgift för dig och därmed kan du spara pengar.

Venezuelansk Bolivar Fuerte har liksom de flesta andra valutor ett flertal valörer. Den lägsta valören heter centimo. Det går 100 centimos på en Bolivar. 1 centimo är den absolut lägsta enheten. Därefter använder man sig även av 5, 10. 12.5, 25 och 50 centimos. Det finns även 1 Bolivar som mynt. Därefter finns det sedlar i form av 2, 5, 10, 20, 50 och 100 VEF. 1 VEF är 1.35 svenska kronor. Detta innebär att 1 VEF har ett högre värde än en svensk krona. 100 VEF som är den högsta sedeln är 136 svenska kronor.

Då detta är landets högsta sedel visar det på att Venezuelansk Bolivar Fuerte ligger betydligt lägre än den svenska kronan. Detta är någonting man i många fall kan se på det högsta värdet på en sedel. Där av betyder det att den svenska kronan är betydligt starkare än Venezuelansk Bolivar Fuerte även om den har ett lägre värde.

Bild på Venezuelanskt Bolivar Fuerte sedel

Venezuelanskt Bolivar Fuerte

48 Hour sale Image Banner 300 x 250