Valuta i Kanada

Kanada

Kanadensisk Dollar används som valuta i Kanada. Den kanadensiska dollar infördes år 1858 då den ersatte den spanska dollarn som tidigare användes som valuta i Kanada. Kanadensisk dollar finns i valörerna 5, 10, 20, 50 och 100 dollars sedlar samt i mynt bestående av valörerna 1 och 2 dollar, 1, 5, 10, 25 och 50 cent.

De vanligaste kreditkorten som Visa, Mastercard och Amex accepteras som betalmedel på de flesta ställen. Det finns även gott om bankomater i de större städerna och samhällen där man kan göra kontantuttag dygnet runt med ovannämnda bankkort. Det kan förekomma en eventuell avgift då man gör uttag i bankomat men växlingskursen brukar i allmänhet vara fördelaktig i jämförelse med att växla till sig Kanadensisk dollar på växlingskontor.

Resecheckar accepters på många ställen i Kanda och kan växlas in på de flesta hotellen, banker och växlingskontor. Utländsk valuta växlas in på banker, växlingskontor och på flygplatser samt även på vissa av de större hotellen.

Öppettider för banker i Kanada är vanligtvis måndag till fredag 10.00 – 15.00 men vissa banker kan även ha öppet längre samt på lördagar.

Huvudstaden i Kanada är Ottawa och andra stora städer är Toronto, Montreal, Vancouver och Calgary. Kanada är känt för sin vackra natur, stora utbud av vintersporter samt för dess intressanta storstäder. Kanada är ett populärt turistmål för vintersportälskaren och hit åker många för att skida, åka skridskor och vandra i naturen.

48 Hour sale Image Banner 300 x 250