Valuta i Sverige

Sverige

Svensk Krona används som valuta i Sverige. Den svenska kronan infördes som valuta i Sverige år 1873 och ersatte då den tidigare riksdalern. Den svenska kronan finns i valörerna 20, 50, 100, 500 och 1000 SEK sedlar samt i mynten 1, 5 och 10 kronor.

De vanligaste betal- och kreditkorten går att använda som betalmedel på de flesta ställen i Sverige. Euro går bra att använda i vissa större affärer, turistområden samt på större hotell. Utländsk valuta samt resecheckar går bra att växla in på flygplatser, större hotell, växlingskontor samt i banker. Ta reda på den aktuella valutakursen för svensk krona med vår valutaomvandlare.

Bankomater hittar man i alla städer och även i mindre byar. Det går bra att göra kontantuttag med de flesta bankkorten dygnet runt.

Öppettider för banker i Sverige är vanligtvis måndag till fredag 09.00 – 15.00.

Sveriges huvudstad är Stockholm och andra störres städer är Göteborg och Malmö.

Turismen blommar i Sverige och hit kommer besökare från hela världen året runt. Sverige med dess natursköna miljöer och gästvänlighet ligger högt upp på listan att besöka då man befinner sig i Europa. Stockholm tillsammans med de norra delarna av Sverige toppar listan av besökare. Det är även vanligt för internationella gäster att besöka den vackra skärgården och att åka på en kryssning till antingen Åland, Helsingfors eller Åbo. Sverige är även känt för bra shopping, bra service samt god mat.

48 Hour sale Image Banner 300 x 250