Etiopisk Birr (ETB) används som valuta i Etiopien

Omvandla ETB till SEK och få den aktuella valutakursen för Etiopisk Birr

Etiopisk Birr (ETB) används som valuta i Etiopien. Här kan du enkelt få aktuell växlingskurs genom att konvertera Etiopiska Birr (ETB) till Svenska kronor (SEK).

EUREuro
SEKSvensk Krona
EUR
SEK

Snabbfakta om ETB

NamnETB – Etiopiska Birr
ValutakodETB
Mindre enhetsantim
ValutasymbolEB
CentralbankNational Bank of Ethiopia - NBE

Vilken valuta har Etiopien?

Etiopien som är ligger i Afrika använder sig av valutan Birr, med valutakoden ETB, som infördes år 1945, då valutan först fick namnet Etiopiska dollar.

Etiopisk Birr - Allmänt & Historisk utveckling

Först år 1976 började man att använda sig att uttrycket Birr och det blev officiellt efter att man hade ersatt italienska lire. Det är den nationella banken av Etiopien som ger ut valutan. Denna grundandes år 1906 och har haft uppgiften ända sedan dess.

Det är billigt för svenskar att handla i Etiopien, men det kan löna sig att växla de svenska sedlarna till Birr innan dess att man reser. Detta är på grund av att den Etiopiska banken kan ta en väldigt hög avgift för en strandad svensk, som är i behov av pengar. Därav är det bästa att vara på den säkra sidan och se till att du har pengar på fickan innan dess att du reser från Sverige till ditt resmål Etiopien.

Valörer för valutan Birr

Mynt: 1 ETB

Underenhet: 1 (ovanlig), 5, 10, 25 och 50 santim

Sedlar: 1, 5, 10, 50 och 100 ETB

Den etiopiska valutan Birr har flera valörer som kan vara bra att känna till. Det vanligaste myntet som används är 1 ETB, och denna finns även som en sedel. Den mindre valören av 1 ETB kallas för santim, och denna valuta finns i 1, 5, 10, 25 och 50. Det är väldigt ovanligt att man använder sig av 1 santim myntet. Sedlarna som existerar är 1, 5, 10, 50 och 100 ETB valörer.

Växelkurs för Etiopiska Birr

1 ETB är 0.41 Svenska kronor. Detta innebär att ETB:s högsta valuta, det vill säga 100 ETB är värd 410 Svenska kronor. Det är en billig valuta både för dig att köpa, sälja och använda dig av. En miljon ETB är 410 639 Svenska kronor.

Du kan handla mycket med en svensk lön i Etiopien och det är därför ett populärt resmål att åka till. Visserligen kostar flygbiljetterna en del, men du bor och lever i Etiopien i stort sett gratis om man jämför med svenska mått.

Bild på Etiopiska Birr sedel

Etiopiska Birr 1 ETB sedel, valuta Etiopien