Hong Kong dollar (HKD) används som valuta i Hongkong

Omvandla HKD till SEK och få den aktuella valutakursen för Hongkongdollar

Hong Kong dollar (HKD) används som valuta i Hongkong. Här kan du enkelt få aktuell växlingskurs genom att konvertera Hongkongdollar (HKD) till Svenska kronor (SEK).

EUREuro
SEKSvensk Krona
EUR
SEK

Snabbfakta om HKD

NamnHKD – Hongkongdollar
ValutakodHKD
Mindre enhetCents
ValutasymbolHK$
CentralbankHong Kong Monetary Authority (HKMA)

Vilken valuta används i Hongkong?

Den officiella valutan i Hong Kong är Hong Kong dollar eller Hongkongdollar med valutakoden HKD.

Hong Kong Dollar - Historisk utveckling & Allmänt

Idag är det mer populärt än någonsin för svenska företag att handla med Kinesiska företag, då detta nämligen är mycket lönsamt. Hongkong är en särskild administrativ region i Kina som västvärlden har fått upp ögonen för ur handelsperspektiv och som sysslar extra mycket med internationell handel samt är världsledande som finansiellt centrum. Huruvida Hongkong idag tillhör Kina ses det på med delade ögon. Hongkong har ingen centralbank och man använder sig av Hongkongdollar med valutakoden HKD.

Växelkurs HKD till USD

Hongkongdollarn infördes som valuta i Hong Kong år 1937 och ersatte då silvertrade dollar samt andra lokala valutor som infördes 1863. Den har en fast växelkurs mot den amerikanska dollarn och 1 HKD är alltid värd 0.12 USD. Alternativt 1 USD = 7.8 HKD. Det är Hong Kong Monetary Authority med förkortningen HKMA som ger ut valutan. Huvudkontoret ligger i Central district of Hongkong. Hongkong har alltså inte samma valuta som resten av Kina, vilket kan vara bra att veta om du reser dit.

Valörer för Hongkongdollar

  • Mynt: 1, 2, 5 och 10 dollar
  • Underenhet: 10, 20 och 50 cents
  • Sedlar: 10, 20, 50, 100, 500 och 1000 (används sällan) HKD

Man accepterar Hongkongdollar även i vissa delar av Södra Kina. Ett exempel är Macao där man använder det vid sidan av Pataca. De mynt som finns i Hongkongdollar är 1, 2, 5 samt 10 dollar. En underenhet till dessa är 10, 20 samt 50 cent. Det går 100 cent på en Hongkongdollar. De sedlar man använder sig av är 10, 20, 50, 100, 500 samt 1000 Hongkongdollar eller HKD. Det är ovanligt att man använder sig av tusenlappen även om det förekommer.

Växelkurs Hongkongdollar till Svenska kronor

En Hongkongdollar är värd 1.11 SEK medan 1 cent har ett värde av 11 öre. 1000 Hongkongdollar, det vill säga Hongkongs högsta sedel, har ett värde av 1111 SEK i dagsläget. Om du planerar en resa till Hongkong och vill spara pengar bör du alltid växla hemma i Sverige innan dess att du reser. Detta är på grund av att banken i Hongkong kan ta ut en hög växlingsavgift.

Bild på Hongkongdollar sedlar

Honkongdollar sedlar, valuta Hongkong