Jamaicansk dollar (JMD) används som valuta på Jamaica

Omvandla JMD till SEK och få den aktuella valutakursen för Jamaicansk dollar

Jamaicansk dollar (JMD) används som valuta på Jamaica. Här kan du enkelt få aktuell växlingskurs genom att konvertera Jamaicanska dollar (JMD) till svenska kronor (SEK).

EUREuro
SEKSvensk Krona
EUR
SEK

Snabbfakta om JMD

NamnJMD – Jamaicansk dollar
ValutakodJMD
Mindre enhetcent
Valutasymbol$ och JA$
CentralbankBank of Jamaica - BOJ

Vilken valuta har Jamaica?

Man använder sig av Jamaicansk dollar som valuta i Jamaica. Valutakoden för valutan, Jamaicansk dollar, är JMD.

Jamaicansk dollar - Allmänt & Historia

Jamaica är en önation som ligger i Karibiska havet och som har nästan 3 miljoner invånare. Man har använt sig av Jamaicansk dollar sedan 1968 då den ersatte det jamaicanska pundet som man använde sig av tidigare.

Det är Bank of Jamaica som ger ut Jamaicansk dollar. Banken grundades 1961 och är den enda bank som har gett ut den Jamaicanska dollarn, det är även den enda banken som har rätt att göra det. Bank of Jamaica förkortas BOJ och har sitt huvudkontor i Kingston som är huvudstad i Jamaica men även en av de större städerna. Det betraktas som ett federalt brott att försöka sig på att förfalska sedlarna.

När man skriver valutan i enklare texter skriver man oftast JA$, det är det vanliga dollartecknet som även är Jamaicas valutasymbol. Jamaicansk dollar har valutakoden, JMD.

Valörer för den Jamaicanska dollarn

  • mynt: 1, 5, 10 och 20 Dollars
  • underenhet: 1, 10 och 25 cents
  • sedlar: 50, 100, 500 och 1000 JMD

De lägsta valörerna som finns för valutan är cents, 1 dollar delas i 100 cent. De cent som finns och som man använder sig av är 1, 10 och 25 cents. Därefter har man även dollar som mynt, dessa är 1, 5, 10 och 20 dollar.

Sedlarna man använder sig av är 50, 100, 500 och 1000 JMD.

Växlingskurs Jamaicanska dollar till Svenska kronor

1 Jamaicansk dollar är värd 7 öre i SEK. 10 Dollar är endast värt 74 öre medan 100 JMD har ett värde av lite mer än 7 SEK när det konverteras. 1000 Dollar som är Jamaicas största valuta är endast värt 73 SEK.

Idag finns det ett stort intresse för att resa till Jamaica och uppleva kulturen samt den vackra omgivningen, du kan både leva och bo billigt i Jamaica men rekommenderas att undvika turistfällor som svarttaxi och restauranger längst turistgator samt utföra växling av valutan på hemmaplan innan dess att du åker.

Bild på Jamaicansk 1 dollar mynt

Jamaicansk dollar mynt, valuta Jamaica