Caymansk dollar (KYD) används som valuta på Caymanöarna

Omvandla KYD till SEK och få den aktuella valutakursen för Caymansk dollar

Caymansk dollar (KYD) används som valuta på Caymanöarna. Här kan du enkelt få aktuell växlingskurs genom att konvertera Caymanska dollar (KYD) till svenska kronor (SEK).

EUREuro
SEKSvensk Krona
EUR
SEK

Snabbfakta om KYD

NamnKYD – Caymansk dollar
ValutakodKYD
Mindre enhetCent
ValutasymbolCI$
CentralbankCayman Islands Monetary Authority - CIMA

Vilken valuta används på Caymanöarna?

På Caymanöarna använder man sig av Caymansk dollar som valuta. Det riktiga namnet är Cayman Islands dollar och valutakoden är KYD. Tidigare använde man sig av den jamaicanska dollarn på Caymanöarna men bytte 1972, då Caymansk dollar infördes.

Caymansk dollar - Allmänt & Historisk utveckling

Caymanöarna är beläget i Karibiska havet och är en ögrupp som är ett brittisk utomeuropeisk territorium. Detta var tidigare en brittisk koloni och Caymanöarna består av tre öar i Västindien.

Det är banken Cayman Islands Monetary Authority med kortformen CIMA som ger ut den caymanska dollarn. Detta har de gjort ända sedan 1997 och har sitt huvudkontor på Grand Cayman som är Caymanöarnas största ö. Där ligger även Caymanöarnas huvudstad George Town. Den mest populära växelkursen från caymansk dollar är till USD dollar. Valutasymbolen för KYD är $. I dagsläget ligger den caymanska dollarn under en inflation på 1,20 %, vilket innebär att värdet på dollarn för nuvarande stiger.

Valörer för Caymanska dollarn

  • Mynt: 1, 5, 10 och 25 cents
  • Underenhet: används ej
  • Sedlar: 1, 5, 10, 25, 50 och 100 KYD

De olika valörerna som finns för caymansk dollar är 1, 5, 10 och 25 cents. Det går 100 cents på en caymansk dollar. Sedlarna som man använder sig av är 1, 5, 10, 25, 50 och 100 KYD. Caymansk dollar har ingen fast växelkurs mot någon annan valuta. Detta innebär att den både kan stiga och sjunka hur som helst. 1 Cayman Islands Dollar har ett värde på 10.51 SEK. Detta innebär att den är högre än både Euron och den amerikanska dollarn. Det högsta värdet på en sedel i Caymanöarna är 100 KYD. Detta är 1050 svenska kronor.

Just nu ligger caymansk dollar något högre än vanligtvis och det ser ut som att den kommer att fortsätta stiga. Därför är detta en guldgruva för de som tycker om att handla med pengar. Det är alltså en investering att handla in caymansk dollar för att vänta på att den fortsätter stiga och sedan sälja.

Bild på Caymansk dollar sedel

Caymansk 100 dollars sedel, valuta Caymanöarna