Myanmar Kyat (MMK) används som valuta i Myanmar

Omvandla MMK till SEK och få den aktuella valutakursen för Myanmar Kyat

Myanmar Kyat (MMK) används som valuta i Myanmar (Burma). Här kan du enkelt få aktuell växlingskurs genom att konvertera Kyat (MMK) till Svenska kronor (SEK).

EUREuro
SEKSvensk Krona
EUR
SEK

Snabbfakta om MMK

NamnMMK – Myanmar Kyat
ValutakodMMK
Mindre enhetpya
ValutasymbolK
CentralbankCentral Bank of Myanmar / mran ma nuing ngam taw ba hui bhan - CBM

Vilken valuta används i Myanmar?

Man använder sig av Kyat som valuta i Myanmar (Burma). Det officiella namnet för valutan Kyat är Myanmar Kyat med valutakoden MMK och valutasymbolen, K.

Kyat, MMK - Allmänt & Historia

Burma är det största landet på det sydostasiatiska fastlandet och heter officiellt Unionsrepubliken Myanmar men kallas även för Myanmar/Burma. Myanmar kommer från militärregimen medan oppositionen använder sig av Burma som namn. Landet är väldigt fattigt och det bor över 50 miljoner invånare i Burma.

Myanmar Kyat infördes år 1952 som ersättare till den indiska rupien som man hade använt sig av för första gången år 1886 och som infördes år 1945. Däremellan använde man sig av burmansk rupie, men denna tappade dock sitt värde.

Man får endast använda Myanmar Kyat i Burma och man får varken ta med sig valutan in eller ut ur landet. Det är central Bank of Myanmar som ger ut Myanmar Kyat. Banken grundades år 1990 och har sitt huvudkontor i Napyidaw som är Burmas nybyggda huvudstad samt den största staden i Burma idag.

Valörer för Myanmar Kyat - Sedlar och mynt

Det finns olika typer av valörer för valutan Myanmar Kyat. Dessa är 1, 5, 10, 25 samt 50 pya. Värdet för 100 pya är en Kyat. Det enda mynt som finns i Kyat är 1. Sedlarna som används är 50 pyas, därefter 1, 5, 10, 15, 20, 45, 50, 90, 100, 200, 500, 1000, 5000 och 10.000 MMK. Om du är valutahandlare bör du låta bli att försöka dig på Myanmar Kyat. Det är nämligen olagligt att handla med denna valuta och den hör enbart hemma i Burma.

Växelkurs Kyat till Svenska kronor

5 Kyat har ett värde av 3 öre i svenska kronor. 10.000 Kyat är enbart 69 SEK. Burma är som tidigare nämndes ett väldigt fattigt land och de svenska kronorna är värda väldigt mycket i jämförelse med Myanmar Kyat. 100 MMK är enbart 69 öre medan 1000 Myanmar Kyat är nästan 7 SEK. Landet ligger väldigt mycket efter i ekonomisk utveckling på grund av oroligheter.

Bild på Myanmar Kyat sedel

Myanmar 1000 Kyat sedel, valuta Myanmar