Rufiyah (MVR) används som valuta på Maldiverna

Omvandla MVR till SEK och få den aktuella valutakursen för Maldivisk Rufiyah

Rufiyah (MVR) används som valuta på Maldiverna. Här kan du enkelt få aktuell växlingskurs genom att konvertera Maldivisk Rufiyah (MVR) till svenska kronor (SEK).

EUREuro
SEKSvensk Krona
EUR
SEK

Snabbfakta om MVR

NamnMVR – Maldivisk Rufiyah
ValutakodMVR
Mindre enhetlaari
ValutasymbolRf, MRf, MVR
CentralbankMaldives Monetary Authority – MMA

Vilken valuta används på Maldiverna?

På Maldiverna använder man sig av Rufiyah som valuta. Lokalt kallas denna valuta för Rufiyaa eller Rupayâ men refereras till som MRf. Valutakoden för Rufiyah är MVR och den infördes 1981, som då ersatte den maldiviska rupien som hade funnits i 34 år.

Rufiyah - Allmänt & Historisk utveckling för valutan

I Indiska Oceanen ligger en östat vid namn Maldiverna. Detta är en republik som består av totalt 1192 öar, där endast 200 av dessa är bebodda med totalt 300 000 invånare.

Den tillkom 1947 och ersatte i sin tur den lankesiska rupien som idag används i Sri Lanka. Rufiyah ges ut av den statliga banken Maldives Monetary Authority med förkotningen MMA. Den grundades samtidigt som Rufiyah togs i bruk 1981 och har varit den enda banken som har gett upp valutan.

Huvudkontoret för Maldives Monetary Authority ligger i Male som är Maldivernas största stad, samt den enda större staden i Maldiverna och sist men inte minst är Male även huvudstad.

Valörer för valutan Rufiyah

  • Mynt: 1 och 2 Rufiyah
  • Underenhet: (1, 2, 5 och 10 används sällan), 25 och 50 laari
  • Sedlar: 5, 10, 20, 50, 100 och 500 MVR

Den lägsta valören som finns är 1 laari. Denna används sällan liksom 2 laari, 5 laari och 10 laari. Det är vanligare att man använder sig av 25 samt 50 laari. Det går 100 laari på en Rufiyah. Man har även 1 och 2 Rufiyah som mynt. Sedlarna man använder sig av är 5, 10, 20, 50, 100 och 500 MVR. Det är ovanligt att man använder sig av 500-sedeln. Detta är Maldivernas högsta sedel och har ett totalt värde på 282 svenska kronor.

Växelkurs Rufiyah (MVR) Svenska kronor (SEK)

1 laari har ett obefintligt värde i svenska kronor medan 5 laari är värt 3 öre. 1 Rufiyah är värd 0.56 svenska kronor i dagens kurs och 100 Rufiyah är jämställt med 56 svenska kronor. Detta är alltså en valuta som har betydligt lägre värde än den svenska kronan. I dagsläget har MVR en inflation på hela 4 procent vilket är väldigt högt och något som flera länder eftersträvar.

Bild på Maldiverna Rufiyah sedel

Maldivisk 20 Rufiyah sedel, valuta Maldiverna