Valuta Danmark

Dansk Krona används som valuta i Danmark. Läs mer här om Danmarks valuta som betalningsmedel samt hur du enklast växlar Danska kronor, vilka andra betalmedel du kan använda i Danmark samt här hittar du även den dagsaktuella valutakursen för DKK, Dansk Krona.

Danmark valuta, Dansk flagga

Vilken valuta har Danmark?

Dansk Krona används som valuta i Danmark. Valutan, Dansk Krona, infördes i Danmark så tidigt som år 1875 och används även som valuta på Grönland samt Färöarna. Dansk krona finns i valörerna 50, 100, 200, 500 och 1000 kroners sedlar samt i mynten 1, 2, 5, 10, 20 kroner och 50 öre.

Betalningsmedel och andra valutor som accepteras i Danmark

De vanligaste betal- och kreditkorten som Visa, Amex, Diners, Eurocard, Maestrocard samt Mastercard accepteras på alla större hotell, affärer, restauranger och turistanläggningar som betalsätt i Danmark. Man bör dock vara medveten om att Danmark införde en avgift i samband med betalning vid köp med kreditkort hösten 2011.

Detta medför att betalning med kreditkort i Danmark kan bli rätt så dyrt. Avgiften kan nå upp till så mycket som sex procent av köpet då man betalar med kreditkort. För att undvika denna avgift bör man använda betalsätt som kontanter, debetkort eller bankkort. Det går även bra att använda sig av resecheckar i Dansk krona eller Euro. Det finns gott om bankomater i Danmarks städer och större orter.

Utländsk valuta samt resecheckar kan växlas in på större hotell, flygplatser, växlingskontor samt på banker. Dagsfärsk valutakurs för den Danska kronan kan du enkelt och snabbt kolla upp med valutakonventeraren på första sidan.

Öppettider för banker i Danmark & övrigt

Öppettider för banker i Danmark är vanligtvis måndag till fredag kl. 10.00 – 16.00, vissa banker har länge öppet på torsdagar fram till kl. 17.30 eller 18.00.

Danmarks huvudstad är Köpenhamn och andra större städer i Danmark består av Århus, Odense, Aalborg och Esbjerg. Danmark är en populär destination för mysiga weekendresor och har massor med sevärdheter att upptäcka.

Det är även många svenskar som antingen bor i Danmark eller pendlar till jobbet från Sverige. Köpenhamn är en mångkulturell stad med intressant historia och arkitektur. Danmark är även en betydande hub ut till övriga Europa.