England valuta & Storbritannien

Brittiskt Pund GPR eller Pound sterling används som valuta i England och övriga Storbritannien som består av England, Skottland, Wales samt Nordirland. Brittiska pund är idag den fjärde mest handlade valutan i världen.
Stonehenge, England valuta

Vilken valuta har England och Storbritannien?

Brittiskt Pund används som valuta i England samt övriga Storbritannien som består av Skottland, Wales och Nordirland .Brittiskt pund har används som valuta i England sedan år 1694 och är idag den fjärde mest handlade valutan i världen efter den amerikanska dollarn, euron samt den japanska yenen. Det brittiska pundet finns i valörerna 5, 10, 20 och 50 punds sedlar samt i mynten 1 och 2 pund och 1, 2, 5, 10, 20 och 50 pence.

Betalningsmedel och andra valutor som accepteras i England & Storbritannien

Som betalsätt i England fungerar både kontakter i den lokala valutan samt de vanligaste betal- och kreditkorten som Visa, Mastercard, Diners samt Amex. Resecheckar i GBP fungerar också som betalsätt i turistområden på de större ställen samt går att växla in på de större hotellen, växlingskontoren, på flygplatsen samt i banker. Växlingsavgifterna är oftast rätt så höga i Storbritannien.

Det finns gott om bankomater i städer och på större orter men det är bra att vara medveten om att kontantuttag från bankomat i England ofta resulterar med en avgift för varje uttag. Den aktuella pundkursen går snabbt och enkelt att kolla upp med vår valutaomvandlare.

Öppettider för banker i England

Öppettider för banker i England är vanligtvis måndag till fredag 09.00 – 15.30. Vissa banker har även öppet senare en gång per vecka samt öppet under lördagar kl. 09.30 – 15.30.

London är Englands huvudstad och andra stora städer är Birmingham, Liverpool och Manchester. London är ett av de främsta valen för weekendresor i Europa. Storstaden erbjuder en internationell atmosfär, fantastisk shopping och en mängd fascinerande sevärdheter. Södra England är populär för dess natursköna landskap och magiska stränder som är perfekta för en vindsurfing.