Filippinerna valuta

Filippinerna använder Filippinsk Peso som valuta. Valutan har funnits i Filippinerna sedan år 1832 då den ersattes av den tidigare valutan, mexikansk peso. Läs mer här om Filippinernas valuta som betalningsmedel samt hur du enklast växlar Filippinsk Peso, vilka andra betalmedel du kan använda i Filippinerna samt här hittar du även den dagsaktuella valutakursen för PHP, Filippinsk Peso.

Filippinerna valuta, filippinsk peso

Vilken valuta har Filippinerna?

Filippinerna använder Filippinsk Peso som valuta. Valutan har funnits sedan år 1832 då den ersattes av den tidigare valutan som var mexikansk peso. Filippinsk peso finns i valörerna 10, 20, 50, 100, 200, 500 och 1000 PHP sedlar samt i mynten 1, 5 och 10 Peso och 1, 5, 10 och 25 sentimos.

Betalningsmedel och andra valutor som accepteras i Filippinerna

De flesta internationella kreditkorten som Visa, Mastercard och Amex accepteras som betalmedel i Filippinerna. Bankomater finns i de flesta större städerna och byarna. Vid kontantuttag förekommer oftast en avgift på ca 200 PHP. Aktuella kursen för Filippinsk peso innan resan går alldeles utmärkt att kolla upp med hjälp av vår valutakonventerare.

Det enklaste betalsättet är kontanter i den lokala valutan samt på vissa ställen går även utländsk valuta som USD och Euro bra som betalmedel. Resecheckar i USD och Japansk Yen fungerar bäst i Filippinerna. Utländsk valuta samt resecheckar växlas in på större hotell, flygplatser, växlingskontor samt på banker.

Manila är Filippinernas huvudstad och andra större städer är Cebu City, Antipolo, Baguio, Batangas och Cagayan. Filippinerna är ett mycket populär plats att åka till för svenskar och från den övriga världen. Filippinerna är väldigt vackert och även ett prisvärt val för semestern. Man bör dock vara försiktig i vissa områden av Filippinerna där kriminaliteten är hög. Vissa delar av Manila anses vara ett av de farligaste områden i världen så det gäller att veta var man rör sig samt undvika att röra sig i staden sent på kvällen. I övrigt är Filippinerna en härlig destination där gästvänligheten är hög.