Valuta i Frankrike

Euro används som valuta i Frankrike. Euron infördes år 2002 och ersatte då Frankrikes tidigare valuta Franc. Läs mer här om Frankrikes valuta EUR som betalningsmedel samt hur du enklast växlar den franska valutan, vilka andra betalmedel du kan använda i Frankrike samt här hittar du även den dagsaktuella valutakursen för euro.

Valuta Frankrike, Paris, Euro

Vilken valuta har Frankrike?

Euro används som valuta i Frankrike. Innan euron infördes år 2002. Förr var Frankrikes valuta Franc. Frankrike använder sig av eurosedlar i sju olika valörer som är 5, 10, 20, 50, 100, 200 och 500 euro. Euromynten omfattar 1, 2, 5, 10, 20 och 50 cent samt 1 och 2 euros mynt. Eurokursen varierar från dag till dag så det är bra att kolla upp den aktuella kursen innan man åker.

Få den bästa växlingskursen för euro i Frankrike

Bankomater finns i alla större städer och det kan vara lönt att göra uttag från bankomat för att få den bästa möjliga växelkursen utan extra växlingsavgifter.

Betalningsmedel och andra valutor som accepteras i Frankrike

Utländsk valuta som exempelvis svenska kronor går bra att växla i alla banker, växlingskontor samt i de större hotellen. Alla kända kreditkort som Visa, Amex, Eurocard och Mastercard accepteras i alla hotell, restauranger, butiker etc.

Det går även bra att använda sig av resecheckar som betalmedel i Frankrike men som i så många andra länder så är resecheckar påväg att försvinna.

Öppettider för banker i Frankrike & Allmän information

Bankerna i Frankrike har begränsade öppettider men är öppna vanligtvis måndag till fredag 09.00-16.00 och har stängt under helgen så försäkra dig om att du har kontanter innan helgen såvida du inte vill göra uttag i bankomater som har öppet dygnet runt.

Frankrikes huvudstad är Paris och andra större städer är Lyon, Marselle, Toulouse samt Lille. Frankrike är en året runt destination som tar emot turister från världen över i stort antal varje år. Paris hör till den absolut populäraste destinationen i Frankrike och är berömd för en mängd sevärdheter, god mat och fantastisk underhållning i olika former. Paris är ett perfekt ställe att spendera en långhelg i och hit går flyg från de flesta ställen i världen. Romantik, fantastisk mat och dryck samt förstklassig shopping hör definitivt ihop med Frankrike.