Valuta Grekland

Euro används som valuta i Grekland. Drachmé var var den valuta som användes i Grekland innan införandet av euron år 2002. Läs mer här om Greklands valuta euro, vilka betalmedel man kan använda samt hur du får bästa växlingskusen för euro i Grekland.

Valuta Grekland, euro, Santorini

Vilken valuta har Grekland?

Euro används som valuta i Grekland. Drachmé var var den valuta som användes i Grekland innan införandet av euron år 2002. Grekland använder sig av eurosedlar i sju olika valörer som är 5, 10, 20, 50, 100, 200 och 500 euro. Euromynten omfattar 1, 2, 5, 10, 20 och 50 cent samt 1 och 2 euros mynt. Valutakusen för euro kan du enkelt kolla upp med hjälp av förstasidans valutaomvandlare.

Betalmedel i Grekland & Bankernas öppettider

Bankomater finns vanligtvis i större städer samt även på de större öarna. Öppettider för bankerna i Grekland är oftast måndag till fredag kl. 8-14. De flesta hotellen, restaurangerna samt affärerna accepterar de mest kända kreditkorten som betalmedel men vissa av de mindre grekiska öarna accepterar inte Mastercard.

Få bästa växlingskursen i euro i Grekland

Banker, växlingskontor samt de största hotellen erbjuder växlingstjänster av utländsk valuta som exempelvis SEK samt resecheckar. Det rekommenderas dock att ta med sig kontanter då man reser i Grekland, speciellt till de mindre öarna. På grund av den rådande ekonomiska krisen i Grekland så kan det också kännas tryggare att ta med sig resevaluta bestående av kontanter.

Grekland är ett mycket populärt resmål och landet livnär sig till stor del av turismen. Kreta, Kos, Korfu och Rhodos räknas till de populäraste öarna i Grekland. Greklands underbara öar erbjuder avkopplande semestrar med fantastiskt god mat och lata dagar på de sagolika stränderna.

Greklands huvudstad är Aten och andra större städer är Thessaloniki, Patras, Heraklion, Volos, Pireas och Larissa.