Valuta i Hongkong

Valutan i Hongkong är Hongkongdollar. Hongkong-dollarn infördes år 1937 som valuta i Hongkong och ersatte då den tidigare valutan, silvertrade dollarn. Läs mer här om Hongkongs valuta som betalningsmedel samt hur du enklast växlar Hongkongdollar, vilka andra betalmedel du kan använda i Hongkong samt här hittar du även den dagsaktuella valutakursen för HKD, Hongkongdollar.

Hongkong valuta, Hongkongdollar

Vilken valuta har Hongkong?

Hongkongdollar används som valuta i Hong Kong. Hongkongdollar infördes år 1937 som valuta i Hongkong och ersatte då den tidigare valutan, silvertrade dollarn. Hongkongdollarn har en fast växelkurs till kursen 0,12 USD. Valutan, hongkong-dollar accepteras förutom i Hong Kong även i Macao och i vissa andra delar i södra Kina. Hongkongdollar finns i valörerna 10, 20, 50, 100, 500 och 1000 HKD sedlar samt mynten 1, 2, 5 och 10 dollar och 10, 20 och 50 cent.

Betalningsmedel och andra valutor som accepteras i Hongkong

Det går bra att använda sig av de vanligaste kreditkorten som Visa, Amex, Diners och Mastercard som betalmedel i Hong Kongs större restauranger, hotell, butiker och turistattraktioner. Många av dessa ställen tar även emot resecheckar men det är alltid bra att även ha tillgång till kontanter för säkerhetsskull.

Valutaväxling Hongkong

Utländsk valuta samt resecheckar går att växla in i de större hotellen, flygplatsen, växlingskontor samt i banker. Det finns gott om bankomater i Hong Kong där man vanligtvis kan göra uttag med bankkort som Visa och Mastercard. Uttagsavgift förekommer som oftast vid varje uttag. Innan man växlar till sig Hongkong dollar kan det vara bra att kolla upp den aktuella valutakursen.

Öppettider för banker i Hongkong & Allmän information

Öppettider för banker i Hong Kong är vanligtvis måndag till fredag 09.00 – 16.30 och lördagar 09.00 – 12.30.

Hong Kong är mycket populärt och ett året runt resmål. Den unika hamnstaden har mängder med sevärdheter och är ett utmärkt resmål för shopping. Hongkong är en populär affärsstad och tar emot en mängd affärsmän från hela världen. De som besökt Hongkong säger att ingen annan stad är lik denna stad. Så om du vill ha en unik upplevelse med fantastisk shopping och spännande upplevelser är Hongkong ett givet val.