Valuta Mauritius

Mauritisk Rupie används som valuta på Mauritius. Mauritisk Rupie som infördes år 1877 ersatte den tidigare valutan, Mauritisk dollar. Läs mer här om Mauritius valuta som betalningsmedel samt hur du enklast växlar Mauritiska Rupie, vilka andra betalmedel du kan använda på Mauritius samt här hittar du även den dagsaktuella valutakursen för MUR, Mauritisk Rupie.
Mauritius, strand, valuta, rupie

Vilken valuta har Mauritius?

Mauritisk Rupie används som valuta på Mauritius. Den senaste versionen av valutan, Rupie, infördes år 1957. Mauritisk Rupie finns i valörerna 5, 10, 20, 50, 100, 500 och 1000 INR sedlar samt i mynten 1, 2, 5 Rupee och 5, 10, 20, 25 och 50 paise.

Växla Rupie & Betalningsmedel och valutor som accepteras på Mauritius

Det bästa betalsättet som fungerar överallt på Mauritius är kontanter i form av den lokala valutan. På vissa ställen på Mauritius kan man även använda sig av USD och Euro som betalmedel.

Kreditkort som Visa och Mastercard accepteras som betalmedel på större hotell och turistområden men användning av kreditkort är begränsad på Mauritius.Valutakurser för alla tre valutor man kan använda sig av på Mauritius går enkelt och snabbt att kolla upp med vår valutakonventerare.

Bankomater finns på turistområden

Det finns tillgång till bankomater på några ställen, oftast turisttäta områden men alla bankomater tar inte emot bankkort som Visa och Mastercard och accepterar enbart lokala bankkort. Det tillkommer troligtvis även en avgift för uttag av kontanter från bankomat på Mauritius.

Resecheckar går att använda på Mauritius men växlingsavgiften är oftast rätt så hög. Utländsk valuta och resecheckar går bra att växla in på växlingskontor och på större hotell. Resecheckar utfärdade i USD och Euro är de bästa alternativen.

Mauritius med dess sagolikt vackra stränder och turkosblåa hav är en storfavorit för framför allt bröllopsresor och andra romantiska getaways. Mauritius är även ett populärt ställe för kryssningsfartyg att lägga till vid. Från Sverige är det en lång resa att ta sig till Mauritius men då man äntligen är på plats så är det nog troligtvis värt mödan.