Valuta Norge

Norsk Krona används som valuta i Norge. Läs mer här om Norges valuta som betalningsmedel samt hur du enklast växlar Norska kronor, vilka andra betalmedel du kan använda i Norge samt här hittar du även den dagsaktuella valutakursen för NOK, norsk krona.

Norge, berg, fjord, valuta, norsk krona

Vilken valuta har Norge?

Norsk Krona används som valuta i Norge. Den norska kronan infördes som valuta i Norge år 1875 och ersatte då den tidigare valutan som var speciedalern. Den norska kronan finns i valörerna 50, 100, 200, 500 och 1000 NOK sedlar samt i mynten 1, 2, 5, 10, 20 NOK och 50 öre.

Växla till norska kronor & Betalningsmedel och andra valutor som accepteras i Norge

De vanligaste internationella betal- och kreditkorten som Visa, Mastercard, Amex, Diners och Eurocard accepteras som betalmedel i Norge. Resecheckar både accepteras som betalsätt samt går bra att växla in på banker, växlingskontor, hotell etc.

Det finns gott om bankomater i alla de större städerna och samhällen i Norge, där man kan göra kontantuttag dygnet runt med ovan nämnda bankkort. I dagsläget får man oftast den bästa växlingskursen då man gör uttag i bankomat och det är sällan man behöver betala någon extra avgift för uttag i Norge.

Vissa platser i Norge kan eventuellt även acceptera Euro samt svenska kronor som betalmedel. Men som i så gott som alla länder så är det alltid säkrast att ha kontanter i Norsk valuta till sitt förfogande. Man skall inte förväxla den norska kronan med den svenska kronan eftersom skillnaden av avsevärd, jämför dessa två valutor med varann innan du åker.

Öppettider för banker i Norge & Allmän information

Öppettider för Banker i Norge är vanligtvis måndag till fredag 09.00 – 15.30. Under sommarmånaderna stänger bankerna redan kl. 15.00.

Oslo är Norges huvudstad och andra stora städer är Bergen, Stavanger, Trondheim och Fredikstad.

Norge har alltid varit ett populärt resmål för svenskar. Grannlandet finns ju bara någon timme bort och det är även många svenskar som pendlar till jobbet från Sverige till Norge. Norge är ett av världens rikaste länder på grund av dess naturresurser och därefter är även prisnivån satt i Norge. Den norska kronan är stark mot den svenska och priserna upplevs som väldigt höga i grannlandet.

Norge besitter ett unikt landskap som är så vackert att det nästan tar andan ur en. Naturälskare från världen över besöker Norge för att njuta av Norges vackra vyer och landskap. Det är extra populärt att åka kryssningar på Norges fjordar för att kunna beundra naturen på riktigt nära håll.