Singapore valuta

Singaporiansk dollar är valutan som används i Singapore. Läs mer här om Singapores valuta som betalningsmedel samt hur du enklast växlar Singaporiansk dollar, vilka andra betalmedel du kan använda i Singapore samt här hittar du även den dagsaktuella valutakursen för SGD, Singapore dollar.

Singapore valuta dollar hotell Singapore bay

Vilken valuta har Singapore?

Singaporiansk dollar är valutan som används i Singapore i Asien. Den tidigare valutan i Singapore var Malaya och Brittisk Borneo dollar som ersatte den malaysiska dollarn år 1939. Ursprungligen använde man faktiskt Indisk Rupie i Singapore men det var så långt tillbaka som på 1800-talet. Den nuvarande valutan Singaporiansk dollar infördes 1967 och har en fast växelkurs till den Bruneiska dollarn.

Singaporianska dollarn finns i valörerna 1 dollar i mynt samt i underenheterna 1, 5, 10, 20 och 50 cents. Sedlarna består av valörerna 2, 5, 10, 50, 100, 1000 och 10 000 Singaporianska dollar.

Betalningsmedel och andra valutor som accepteras i Singapore

Singapore är en stor och betydande handelsstad i Asien med en stark ekonomi och välutvecklad infrastruktur. Alla internationella betal- och kreditkort som Mastercard, Visa och Amex fungerar i allmänhet överallt i Singapore som betalmedel.

Det är ovanligt att man tar ut extra avgifter för kortbetalningar med bankkort men det kan förekomma.

Det finns även ett brett utbud av bankomater med dygnet runt öppettider i Singapore. Mot en liten uttagsavgift går det alldeles utmärkt att göra uttag i bankomaterna för att få kontanter i den lokala valutan, Singaporianska dollar.

Singapore dollars till bästa växlingskurs & Allmän information

Det finns även gott om växlingskontor och banker i Singapore. Det lönar sig som oftast att växla till sig Singaporianska dollar i banken istället för på växlingskontor om man vill åt en bättre växlingskurs.

Samma gäller för resecheckar, växelkursen brukar inte vara den bästa plus att det som oftast även tillkommer en växlingsavgift för dessa.

Prisnivån i Singapore är hög i jämförelse med övriga Asien och det är rätt så dyrt att semestra i landet. Singapore är trots priserna absolut värt att besöka. Staden är som ingen annan man upplevt förut. Moder och kliniskt ren med fantastisk shopping och väldigt vackra naturparker.

Det finns även en strand som i Singapore som ligger i precis i utkanten av staden. Det är viktigt att följa reglerna för vad som gäller då man besöker Singapore. Det är nämligen mycket höga böter för den som exempelvis skräpar ner gator eller röker på gatan utanför de tillåtna områdena. Det är förbjudet att ta in tuggummi i Singapore.