Taiwan valuta

Nya Taiwanesiska dollar använder man som valuta i Taiwan. Läs mer här om Taiwans valuta som betalningsmedel samt hur du enklast växlar till Taiwanesiska dollar, vilka andra betalmedel du kan använda i Taiwan samt här hittar du även den dagsaktuella valutakursen för TWD, Taiwanesisk dollar.

Taiwan tempel valuta dollar

Vilken valuta har Taiwan?

Nya Taiwanesiska dollar använder man som valuta i Taiwan som ligger i Asien. Den ursprungliga valutan som användes i Taiwan var Kinesisk yuan men ersattes av den äldre upplagan av Taiwanesiska dollarn 1946.

Den nya Taiwanesiska dollarn som används idag infördes 1949 och finns i valörerna 1,5,10,20 och 50 dollar mynt, i underenheterna 50 cents och i sedelvalörer 100, 200, 500, 1000 och 2000 Taiwanesiska dollar.

Betalningsmedel och andra valutor som accepteras i Taiwan

De flesta butiker och restauranger i Taiwan accepterar bankkort som Visa, Mastercard och Amex. Det är ändå klokt att alltid ha med sig kontanter i den lokala valutan Taiwanesiska dollar för att vara på säkra sidan.

Det går även alldeles utmärkt att använda US dollar som betalmedel i Taiwan. Resecheckar går att använda i Taiwan men växelkursen för dessa är inte den bästa så det bättre alternativet är att antingen växla till sig kontanter på antingen växelkontor eller vid de större hotellen som erbjuder växlingstjänst.

Växla till Taiwanesiska dollar till bästa kursen & Allmän information

Det förmånligaste sättet att växla till sig Taiwanesiska dollar är att göra uttag i bankomat. Växelkursen blir mer fördelaktig och enbart en lite summa brukar dras som avgift för varje enskilt uttag.

Det finns gott om bankomater i Taiwan, speciellt i de större städerna. Det är dock bra att kolla upp om just ditt kort fungerar i bankomaterna i Taiwan. Det tryggaste alternativet som alltid brukar fungera är att ta med sig ett Visakort.

För att få mer information om såväl dollarkursen som den aktuella valutakursen för Nya Taiwanesiska dollarn, använd gärna vår valutaomvandlare.

Det finns en införsel- och utförselbegränsning för den Taiwanesiska dollarn. Vill du ta in eller föra ut mer än 60.000 TWD i landet så gäller den amerikanska dollarn.

Taiwans huvudstad är Taipei och Taiwan tillhör de tätast bebodda länderna i världen. I Taiwan går det bra att ta del av ett pulserande storstadsliv likaväl som avkopplande dagar på lugna stränder. Klimatet i Taiwan är behagligt och de bästa månaderna att besöka landet är november och december.