Thailand valuta

Thailändska Bath används som valuta i Thailand. Läs mer här om Thailands valuta som betalningsmedel samt hur du enklast växlar Thailändska Bath, vilka andra betalmedel du kan använda i Thailand samt här hittar du även den dagsaktuella valutakursen för THB, Thailändsk Bath.

Thailand valuta bath longtail båt vacker strand

Vilken valuta har Thailand?

Thailändska Bath används som valuta i Thailand som ligger i Asien. Den tidigare valutan i Thailand bestod av tical men år 1897 infördes den nya valutan, Thailändska Bath, som valuta i Thailand. 

Thailändska Bath finns i valörerna 1,2,5 och 10 Baht mynt samt i underenheterna 1,5,10,25 och 50 satang. Sedelvalörerna för valutan Bath består av 20, 50, 100, 500 och 1000 THB.

Växla till Bath i Thailand & Betalningsmedel och andra valutor som accepteras

De populäraste Kredit- och bankkorten som Visa, Amex och Mastercard fungerar som oftast som betalmedel i de flesta ställen i Thailand. På större turistorter och städer är det inget problem att använda sig av betalning med kort men det rekommenderas att använda kontanter i den lokala valutan Bath för säkerhetsskäl.

Det finns gott om bankomater i Thailand. Nuförtiden finns det till och med bankomater på de populäraste turistöarna. Vid kontantuttag i bankomaterna tillkommer nästan alltid en uttagsavgift vid varje uttagstillfälle men växelkursen brukar vara mer fördelaktig än om man växlar in utländsk valuta eller resecheckar.

Maxuttag i bankomat samt dagsaktuella valutakurs för Bath

Bra att veta är att maxuttaget i bankomat är begränsad till 20.000 Bath per dag. Det finns även en bestämmelse om en begränsning på 50.000 Thailändska Bath som man får ta med sig ur landet. Det går bra att växla till sig Thailändska Bath på såväl växlingskontor som på de större hotellen i Thailand. Den dagsaktuella valutakursen för Thailändska Bath är enbart ett klick borta.

Vill man försäkra sig om att ha tillgång till Bath då man kommer ner till Thailand så går det alldeles utmärkt att växla till sig Thailändska Bath redan innan avresa på växlingskontor och då oftast utan att behöva beställa valutan i förväg. De flesta växlingskontoren i Sverige har Thailändska Bath i lager.

Allmän information om Thailand

Thailands huvudstad är Bangkok och landet försörjer sig till stor del på den blomstrande turismen. Thailand har länge redan varit en av de absolut populäraste destinationerna för vintersemestern för oss i norden.

Thailands ekonomi har förbättras under det senaste decenniet avsevärt på grund av turismen och därmed har även prisnivån förändrats en aning från tidigare. Thailand är ändå fortfarande en prisvärd plats att spendera semestern på och här finner man allt från vackra öar för lata dagar på stranden till livliga storstäder för shopping och sevärdheter.