Valuta i Indien

Indien

Indisk Rupee används som valuta i Indien. Den senaste versionen av den indiska valutan, Rupee infördes år 1957. Indisk rupee finns i valörerna 5, 10, 20, 50, 100, 500 och 1000 INR sedlar samt i mynten 1, 2, 5 Rupee och 5, 10, 20, 25 och 50 paise.

Det bästa betalsättet som fungerar överallt i Indien är kontanter i den lokala valutan, Indisk Rupee. På vissa ställen i Indien kan man även använda sig av USD som betalmedel. Kreditkort som Visa och Mastercard accepteras som betalmedel i större städer och turistområden men användning av kreditkort är begränsad i Indien.

Det finns tillgång till bankomater i större städer i Indien men alla bankomater tar inte emot bankkort som Visa och Mastercard och accepterar enbart indiska bankkort. Aktuella kursen för Indisk Rupee är bara ett klick borta!

Resecheckar går att använda i Indien men växlingsavgiften är oftast rätt så hög. Utländsk valuta och resecheckar går bra att växla in på växlingskontor och banker.

De största städerna i Indien är Calcutta, Bombay och huvudstaden Delhi. Turismen i Indien ökar för varje år som går och är även en populär destination för svenskar. Indiens olika regioner skiljer sig åt rätt så mycket, allt från storstäder till landsbygd. Det är bra att komma ihåg innan man reser till Indien att vaccinera sig och vara extra försiktig med vad man äter. Det är vanligt att bli magsjuk första veckan i Indien så var beredd på detta. Var även noggrann med att förvara alla värdesaker på tryggt ställe. I övrigt är Indien ett spännande ställe att besöka med mängder av historia, kultur och genuin underbar Indisk mat.

48 Hour sale Image Banner 300 x 250