Egypten valuta

Egyptiskt Pund används som valuta i Egypten. Läs mer här om Egyptens valuta som betalningsmedel samt hur du enklast växlar Egyptiska Pund, vilka andra betalmedel du kan använda i Egypten samt här hittar du även den dagsaktuella valutakursen för EGP, Egyptiskt Pund.
Egypten valuta

Vilken valuta har Egypten?

Egyptiskt Pund används som valuta i Egypten. Valutan infördes år 1836 och ersatte då det Brittiska pundet som användes tidigare som valuta i Egypten. Egyptiskt pund finns i valörerna 25 och 50 piastrars sedlar samt sedlarna 1, 5, 10, 20, 50 och 100 EGP. Mynten består av 1 pund samt 5, 10, 20, 25 och 50 piastrar.

Betalningsmedel och andra valutor som accepteras i Egypten

Som betalsätt i Egypten fungerar kontanter i den lokala valutan bäst. På de större turistmålen går det bra att använda sig av de vanligaste kreditkorten som Visa, Mastercard och Amex. Bankomater finns i de flesta städer samt på de större turistdestinationerna, uttag med Visakort brukar fungera i de flesta av dessa bankomater. Uttag från bankomat i Egypten är vanligtvis avgiftsbelagda.

För växling till Egyptiskt Pund är det bäst att vända sig till legitima växlingskontor, större hotell, flygplatsen eller banker. Eftersom det inte är fördelaktigt att gå omkring med mycket kontanter kan det vara bra att ha med sig resecheckar i EGP eller US dollars.

Öppettider för banker i Egypten & övrigt

Öppettider för bankerna i Egypten kan variera rätt så mycket men generellt har bankerna öppet söndag till torsdag kl. 09.00 – 13.00 samt kl. 17.00 – 19.00.

Kairo är Egyptens huvudstad och andra större städer omfattar Abu Qirqas, Abutig, Alamein, Alexandria och Asyut.

Egypten har blivit ett mycket kärt resmål för skandinaver, speciellt under perioden då vintern är som mest plågsam i Norden. Egypten med sitt skonsamma klimat året om och dess fantastiska dykarvatten lockar mängder av turister varje år.

Sorgligt nog så har Egypten inte varit ett förstahandsval under de senaste året på grund av enorma oroligheter och terroristattentat. Det har helt enkelt inte varit tryggt nog att åka till Egypten. Vi hoppas dock innerligt att Egypten återhämtar sig från dessa tragedier och återgår till dess forna glans.