Valuta Jordanien

Valutan i Jordanien är Jordansk dinar. Läs mer här om Jordaniens valuta som betalningsmedel samt hur du enklast växlar Jordansk dinar, vilka andra betalmedel du kan använda i Jordanien samt här hittar du även den dagsaktuella valutakursen för JOD, Jordanska dinar.

Jordanien valuta dinar

Vilken valuta har Jordanien?

Jordansk dinar används som valuta i Jordanien. Dinar infördes som valuta i Jordanien år 1949 och ersattes då av den tidigare valutan som var det palestinska pundet. Jordansk dinar finns i valörerna ½, 1, 5, 10, 20 och 50 JOD sedalr samt i mynten ¼, ½ och 1 Dinar och i underenheterna, ½ (5 fils), 1 (10 fils), 2½ (25 fils), 5 (50 fils) och 10 (100 fils) piaster.

Betalningsmedel och andra valutor som accepteras i Jordanien

Kontanter i den lokala valutan är det mest accepterade betalsättet i Jordanien men det går även bra att använda sig av de vanligaste bankkorten som Visa, Amex och Mastercard. Resecheckar accepteras enbart för att växlas in på växlingskontor samt banker i Jordanien.

Växla till Jordansk dinar till bästa växlingskursen & Allmän info

Det går bra att göra uttag i bankomater för att få tillgång till den lokala valutan. Bra att veta då man använder sig av Kredit- och bankkort är att en extra avgift kan dras för såväl kontantuttag som vid köp i vissa affärer och restauranger. Det går även bra att växla till sig Jordanska Diner på växlingskontor i Sverige innan resan. För att få koll på hur mycket Jordanska Dinar du får för dina svenska kronor, kolla dagens valutakurs för Dinar.

Huvudstaden i Jordanien är Amman och andra stora städer består av Zarqa, Irbid och Aqaba.

Turismen har ökat till Jordanien under de senaste åren och anses vara ett rätt så tryggt ställe att åka till i dagsläget. Bra att komma ihåg då man planerar resa till Jordanien är att man behöver ansöka om visum innan avresan samt att passet måste vara giltigt minst sex månader vid tidpunkten för hemresan. Jordanien är populärt för det sköna klimatet, shoppingen samt det fantastiska och genuina mellanöstern köket.