Valuta i England

England

Brittiskt Pund används som valuta i England. Brittiskt pund har används som valuta i England sedan år 1694 och är idag den fjärde mest handlade valutan i världen efter den amerikanska dollarn, euron samt den japanska yenen. Det brittiska pundet finns i valörerna 5, 10, 20 och 50 punds sedlar samt i mynten 1 och 2 pund och 1, 2, 5, 10, 20 och 50 pence.

Som betalsätt i England fungerar både kontakter i den lokala valutan samt de vanligaste betal- och kreditkorten som Visa, Mastercard, Diners samt Amex. Resecheckar i GBP fungerar också som betalsätt i turistområden på de större ställen samt går att växla in på de större hotellen, växlingskontoren, på flygplatsen samt i banker. Växlingsavgifterna är oftast rätt så höga i Storbritannien.

Det finns gott om bankomater i städer och på större orter men det är bra att vara medveten om att kontantuttag från bankomat i England ofta resulterar med en avgift för varje uttag. Den aktuella pundkursen går snabbt och enkelt att kolla upp med vår valutaomvandlare.

Öppettider för banker i England är vanligtvis måndag till fredag 09.00 – 15.30. Vissa banker har även öppet senare en gång per vecka samt öppet under lördagar kl. 09.30 – 15.30.

London är Englands huvudstad och andra stora städer är Birmingham, Liverpool och Manchester. London är ett av de främsta valen för weekendresor i Europa. Storstaden erbjuder en internationell atmosfär, fantastisk shopping och en mängd fascinerande sevärdheter. Södra England är populär för dess natursköna landskap och magiska stränder som är perfekta för en vindsurfing.

48 Hour sale Image Banner 300 x 250